Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

FETÖ’nün ikinci kalesi Kırgızistan

Türkiye'nin FETÖ ile mücadelesi, küresel güç odaklarının yeni paylaşım savaşına itirazı anlamına geldiği için ABD'den tepki alıyor. FETÖ ile ilgili atılan her adım onları öfkelendiriyor. Çünkü FETÖ, soğuk savaş dönemi Gladyo'sunun küresel çağdaki versiyonu ve örgütlendiği her ülkede de o misyonun gereğini yerine getiriyor.
Ama ne yazık ki, o ülkelerin büyük çoğunluğu FETÖ'nün bu misyonunu ve yaratacağı tehlikeyi ya görmek istemiyor ya da farkında değil. Birkaç ülke hariç, FETÖ yapılanmasına karşı ciddi bir mücadele veren de yok.
Bu konuda ciddi anlamda çaba harcayan tek ülke Türkiye. Cumhurbaşkanı Erdoğan gittiği her ülkeye bu gerçeği anlatıyor ama bunun derinleşmesi için üniversitelerin, medya ve sivil toplum örgütlerinin de devreye girmesi gerekiyor.
Bu konuda kritik ülkelerden biri Kırgızistan. FETÖ'nün orada ciddi etkisi olduğu hatta yeni seçimlerle devletleştiği bile söyleniyor. Türkiye de ilişkisini sürdürüyor ama FETÖ nedeniyle hayli gergin.
Acaba önceki gün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri bu açıdan yeni bir fırsat olabilir mi? Dışarıdan bakınca zor görünüyor ama devlet başkanlığını ilk turda kazanan (FETÖ'cülerin de desteklediği) Sosyal Demokrat Parti adayı Sooronbay Ceenbekov'un yeni bir arayış içinde olması bir fırsat olabilir.
Kırgızistan'ı iyi bilen bir akademisyen şöyle diyor: "Türkiye, seçimlerdeki FETÖ desteğine rağmen Kırgızistan'daki yeni döneme sıcak yaklaşmalı. Buna Kırgızistan'ın da ihtiyacı var. Gerilim siyaseti ve sürekli eleştiriyle sonuç elde edilmiyor. Yeni yollar, yeni bakış açıları geliştirmek lazım. Bu konuda Türkiye'deki medyaya da büyük görev düşüyor."
Kırgızistan'la bu konuda atılacak olumlu bir adım, FETÖ'ye karşı küresel mücadeleyi de ciddi biçimde etkileyecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA