Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kaftancıoğlu’nun değişmeyen sevgisi

CHP'den işbirliği yaptığı HDP'yi PKK'dan uzaklaştırıp, merkeze çekmesi beklenirken, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tam tersini yaparak bir skandala imza attı.
Birkaç gün önce bir televizyon programında Kaftancıoğlu'nun 2013 yılında Paris'te öldürülen PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'la ilgili attığı şu iki twiti tartışılıyordu.
"İnsanlık tarihi kadın ile başlar.
İnsanlık kadına yapılanlarla kaybeder" demiş Sakine Cansız. "Ve insanlık kaybetti." "Üç kadın sözünü uzak, resmi, sıradanlaştırıcı buluyorum. 'Üç devrimci kadın' denmeli.
Devrimci oldukları için öldüler." Tartışmayı açan öğretim üyesi Hüseyin Alptekin, atılan tweet'lerden yola çıkarak, CHP'li siyasi aktörlerin PKK ve HDP'yle ilişkileri nedeniyle oluşan algıya dikkat çekiyor ve bunu da ancak onların değiştirebileceğini söylüyordu:
"Düşünceler zaman içinde değişebilir önemli olan bunu açıkça söyleyebilmek.
Bugün Canan hanıma Sakine Cansız kim diye sorsak acaba ne der? Çıkar PKK'lı bir teröristtir der mi?" Soruya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimi ne der bilemem ama Kaftancıoğlu, hiç vakit kaybetmeden hemen canlı yayına bağlandı ve önce siyasi değişimi aşağılayan bir tespit yaptı:
"İnsanlar değişebilir dedi, mesele tam da bu. Ne yazık ki siyasi konjonktüre göre değişen insanlar toplumun bu hale gelmesine sebep olanlardır." İnsanın, doğanın, düşüncelerin değişimine karşı çıkan Kaftancıoğlu, 6 yıl önce PKK'lı Sakine Cansız için söylediği "devrimci kadın" tespitinin arkasında durdu ve şunları söyledi:
"Şunu söyleyeyim ben Canan Kaftancıoğlu olarak hiç değişmedim.
Sanıyorum bundan sonra da değişmeyeceğim..." Kaftancıoğlu'nun bu sözleri bir kez daha CHP'li kimliğinin sorgulanmasına yol açtı.
Aslında onun CHP İstanbul İl Başkanı seçilmesiyle başlayan çok sayıda soru henüz cevaplanmış değil. CHP içinde de bu hep sorgulandı.
Kimse de Kılıçdaroğlu'nun onu neden il başkanı yaptığını ve neden ısrarla arkasında durduğu sorusuna bir cevap bulamadı. Büyük olasılıkla HDP ve sol marjinallerle ilişkiyi sıcak tutmasını istedi.
Kaftancıoğlu, onun gereğini de HDP ve sol marjinallere selam yollayan, toplumun sinir uçlarına dokunan şu tweet'leriyle yerine getirdi:
"Tekbir getirerek, boğaz keserek mi demokrasi mücadelesi verilir.
İnandığınız Allah'ınız sizin de belanızı versin." "Boşuna demiyoruz devlet katil değil seri katil."
"Demiştim tekrarlayayım alın size nur topu gibi darbe mağdurumuz hayırlı olsun, Meclis'in bombalanması bile asıl niyetin ne olduğuna dair ipucu." "Bu saatte ezan okumak suretiyle kalkışma yapanlara ne diyecek ne yapacağız şimdi" Anlaşılan içinden geçtiğimiz siyasi süreç merkezde buluşmayı gerekli kılarken, Cumhuriyetin kurucu partisi CHP bizzat İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu eliyle marjinal siyaset alanına sürüklenmeye devam edecek.
PKK'lıları devrimci ilan etmesi bunun göstergesi.
Bu noktada ilginç olansa, bu gidişata Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan klasik CHP kitlesinin sessiz kalması.
Bu sessiz kabulün gelecekte nasıl siyasi sonuçlara yol açacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA