Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kılıçdaroğlu, Pensilvanya ile görüştü mü?

Önceki akşam İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, A Haber'de Melih Altınok'un sunduğu "Sebep/Sonuç" programının konuğuydu. Siyasi gündemde çok tartışılacak iddialara ve önemli açıklamalara imza attı. Terör örgütü PKK militanı sevgilisiyle boy boy fotoğrafları yayınlanan HDP Milletvekili Semra Güzel olayına değinen Bakan Soylu, muhalefet partilerinin sessizliğine tepki göstererek şöyle diyordu: "Ne Meral Akşener ne Kılıçdaroğlu ne de HDP, 'Bu fotoğraf doğru değildir. Terörle bu kadar iç içe girmiş ve terörün içinde bulunmuş bu anlayışı şiddetle reddediyoruz. Bunu kabul etmiyoruz' diyemediler."
Bakan Soylu'nun A Haber ekranlarına çıkacağı duyulduğu andan itibaren en çok merak edilen soru da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işe aldığı terörle iltisaklı kişilerle ilgili söyleyecekleriydi. Bu konuda çok şey yazıldı ve çok şey söylendi, ama en çarpıcısı PKK'nın Paralel Diyanet'i olarak nitelenen DİAYDER ve yine PKK'nın yeni şehir teröristleri denilen Sivil Savunma Birlikleri (YPS) örgütüyle ilgili olanlardı.
Bu iki konuda söylenenler, terörün yeni arayışlar içinde olduğunu göstermek açısından ürperticiydi.
Çünkü DİAYDER, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle ilişki açısından kritik önemde bir dernekti ve oraya eleman veriyordu. İşin daha vahim tarafı, bu dernek oraya sadece eleman vermiyor aynı zamanda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla bizzat görüşüyor ve en üst düzeyde ilgi görüyordu
O derneğin ne olduğunu Bakan Soylu anlattı: "Apo için eylem yapan, terör örgütünden öldürülen teröristleri Uhud Savaşı'nda şehit olmuş gibi anlatan, Türkiye'nin parçalanmasını isteyen bir dernek. Bunlar iddianameye de yansıdı. PKK ve KCK iltisaklı kişiler. Sadece iltisaklı da değil. Dağa gitmiş. Aralarında asker, polis öldürmüş kişiler var." Sözünü ettiğimiz DİAYDER'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle ilişkisi, bir başka tehlikenin de kapısını aralıyordu. PKK'nın gençlik örgütlenmesi TAG'ın yeni versiyonu olan YPS örgütünün. Adı "sivil" ama şiddet üretiyor. HDP'liler boşuna sokak çağrısı yapmıyor. Bakan Soylu, bu örgütün Kandil'den şehirleri kana bulamak için talimat aldığını belirterek şöyle diyordu:
"YPS, PKK'yla bağlantılı yeni bir örgüt. PKK'nın şehir yapılanması. YPS'ye karşı alarm durumundayız."
Peki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi alarmda mı?

***

ANKARA'DA BİR DİŞ HEKİMİ MUAYENEHANESİ

İçişleri Bakanı Soylu, bir süre önce CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "kendisinin, eşinin ve çocuklarının dinlendiği"ne ilişkin iddiasını da cevapladı. "Türkiye Cumhuriyeti Kılıçdaroğlu'nu dinleseydi, Pensilvanya ile konuşmalarını da duyardık. Kılıçdaroğlu desin ki 'Pensilvanya ile diş muayenesinde konuşmadık'. 15 Temmuz'daki 'Yurtta sulh, cihanda sulh' sloganı hakkında konuşmadık desin." Sanıyorum Bakan Soylu, ikinci kez bu iddiayı gündeme getiriyor. Ama nedense ne Kılıçdaroğlu bu konuda "yalandır" diye bir açıklama yaptı, ne de çıktığı televizyonlarda "tarafsızız" diyen gazeteciler bu soruyu sordu. Oysa ortada bir tanıklık vardı ve Kılıçdaroğlu daha önce danışmanı olan bir diş hekiminin muayenehanesinde Pensilvanya ile görüşmüştü. Ayrıca 15 Temmuz darbecilerinin slogan yaptıkları "yurtta sulh" sözünü ilk kez orada kullanmıştı. Bu iddia Kılıçdaroğlu'nun başından beri Pensilvanya ile özel ilişkisi olduğunu ve 15 Temmuz darbe girişimini bildiğini gösteriyor. Belki de bu yüzden o gece İstanbul'da, Bakırköy Belediye Başkanı'nın evinde kahvesini keyifle yudumlayıp olacakları "izlemekle" yetindi.

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA