Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

Güzel havaları sever bu hainler

Yaşlı bir teyze yaklaştı ve gözyaşlarıyla şöyle dedi: "Ne güzel ülkemiz vardı. Darbe yapılacak ne vardı? Hani eskiden olsa sokak kavgaları olurdu. Şimdi o da yok" Güzel teyzem, fedakar amcam, bunlar sizin bildiğiniz darbecilerden değil.
Sıradan bir darbecinin bahanesi olur onlar. Bu hain vicdansızlar güzel havaları bozmak isterler. Şöyle ki;
26 Haziran İsrail ile anlaşma sağlandı.
27 Haziran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ile normalleşme için ilk adımı attı. Hem İsrail hem de Rusya ile ekonomik ilişkilerde hızla canlanma yaşandı.
30 Haziran Türkiye Körfez'deki mega projesini, dünyanın en büyük asma köprülerinden olan Osman Gazi Köprüsü'nü hayata geçirdi.
1 Temmuz Böyle bir tabloda Türkiye 9 günlük bayram tatiline çıktı. Oteller, uçaklar, otobüsler doldu taştı. 20 milyon kişi seyahat etti, ekonomiye 500 milyon liralık hareketlilik geldi.
4 Temmuz Hükümet tatil dinlemedi, arife günü ekonomide müjdeler paketi açıkladı. A Haber ekranlarında "Çalışana emekliye yaz müjdeleri" diye duyuruyorduk haberleri…
12 Temmuz Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, "Küresel büyüme zayıf seyrederken, Türkiye olumlu ayrışmakta" diyordu.
14 Temmuz Büyümenin öncü göstergesi sanayi üretimi mayıs ayı rakamları yüzde 5.6'lık yükselişi gösteriyordu. Cari açıkta düşme eğilimi devam ediyordu. Dünya Bankası Türkiye'yi mega projeleriyle dünya lideri seçiyordu. Dünya genelindeki kamu-özel sektör işbirliği yatırımlarının yüzde 40'ını Türkiye tek başına gerçekleştirmişti. O gün Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ekonomide kötü dönemin geride kaldığını söyledi.
15 Temmuz İşsizlik son iki yılın en düşük seviyesine geriledi. 15 Temmuz ile biten haftada Merkez Bankası döviz rezervleri 14.5 ayın zirvesine çıktı.

***
Kimimizin derdi Brexit sonrası AB'nin durumu kimimizin Suriyelilere vatandaşlık verilmesi kimimizin ise pokemon avlamaktı.
Biz aslında 2013'te de aynı filmi görmüştük. Mayıs 2013, Türkiye tarihinin ekonomik anlamda en büyük atılımını yaptığı dönemdi. 46 milyar dolarlık 3'üncü havalimanı, 22 milyar dolarlık nükleer santral, 2.5 milyar dolarlık 3'üncü köprü ihaleleri yapıldı. Türkiye'nin kredi notu yükselirken, IMF'ye borç sıfırlandı. Borsa 93 bin seviyelerine yükseldi. En önemlisi de faiz yüzde 4.6 ile tarihinin en düşük seviyesine indi. Sonra başladı Gezi, 17- 25 Aralık
Tam topluyorduk kendimizi en acısı, en kanlısı geldi: 15 Temmuz
Ülke sevdası paydasında buluşan bir halk darbe yapanlara darbe yaptı. Kimilerine göre "göbeğini kaşıyan, bidon kafalı" olanlar da meydandaydı. Oyu eşitlerinden değersiz görülenler de… Çünkü vatan dışında her şey teferruattı. Bu ülkede şu anda nefes alıyorsak tankların altına yatanlara can borcumuz olduğundan… Bunu da ancak çalışarak ödeyebiliriz. Çok çalışarak… Durmadan çalışarak… Gençlerimiz daha umutlu olmalı. Adil bir şekilde iş bulacaklar. Sınavlarına, işlerine, memuriyetlerine hile karışmayacak. İşadamı ihalelerden şüphe duymayacak. Vatandaş, öğretmenine, savcısına, askerine, polisine güven duyacak. Çünkü temizleneceğiz. Her şerde bir hayır var.
Bir kez daha başımız sağ olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA