Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

Yenikapı’yı rakamlara kurban etmeyin

Teröre, tüm jeopolitik risklere, küresel dalgalanmalara, darbe hazırlığı içinde olanların yarattığı belirsizliklere rağmen ekonomi yılın ikinci çeyreğinde de büyüdü. 27 çeyrektir de kesintisiz büyüyor. Daha da önemlisi son 5 çeyrektir yaşanmamış felaket bırakmamalarına rağmen yüzde 3'ün altına düşmüyor.
15 Temmuz etkilerinin de hissedileceği 3. çeyrek bu kadar iyi gelmeyebilir.
Ama bir de elimizden alınmaya çalışılanlara baktığımızda aslında yakaladığımız performansın ne kadar değerli olduğu ortada…
Örneğin, Brezilya ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 3.8 küçüldü. Bizi o hale getirmelerine fırsat vermedik.
Yorumlardan anladığım şu ki, darbeyi atlattık ama hâlâ sorunlarımız var. İyi niyetli olarak diyebilirim ki, durumu idrak edememiş ve hâlâ ülkeyi normal şartlar altında düşünerek yorumlayanlar var. Kötü niyetli olanlara ise -15 Temmuz'da gördük ki- bizim kapasitemiz yetmiyor.
Artık biraz güvenelim ülkemize ve bari bu dönemde moral verici yorumlar yapalım. Yandaş denilmesinden de çekinmeyelim üstelik.
Ülkemizin yanında olmaktan daha güzeli ne olabilir. Yenikapı köprülerini rakamlarla yıkmayalım. Daha önümüzde omuz omuza gideceğimiz çok uzun, zorlu ama bir o kadar da güneşli yollar var.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA