Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

Sudan’a yolunuz düşerse...

Türkiye son yıllarda dünyanın ayarlarını değiştirecek adımlar atıyor.
Ekonomideki büyümeyi sadece kendi gücü olarak görmüyor. Özellikle dünyanın ezilenleri, mağdurlarıyla paylaşmayı tercih ediyor.
Malumunuz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" sözü artık bütün dünyanın gündeminde... Türkiye sadece ev sahipliği yaptığı 3 milyon Suriyeli mülteci için ise 12,5 milyar dolar harcadı.
Sadece Türkiye'de değil. Bugün dünyanın neresine giderseniz gidin Türkiye'nin izini görebilirsiniz.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'tan öğrendim.
Türkiye sadece geçen yıl 150'den fazla ülkede 204 milyon dolarlık kalkınma yardımında bulundu. 2003 yılında 76 milyon dolar olan resmi kalkınma yardımları, 50 kat artarak 3.9 milyar dolara yükseldi.
Bu yardımların en önemli kısmı ise şüphesiz eğitimle ilgili...
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan'dan Kamboçya'ya onlarca ülkede 72 okulun tadilatı ve eğitim araç gereçleriyle donatılmasını sağladı.
Türkiye'nin yardım elini uzattığı ülkeler de minnettarlığını farklı bir yolla gösterdi.
Yolunuz düşerse Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Özerk Bölgesi'nde Recep Tayyip Erdoğan Kreşi'ni, Pakistan Şencap Bölgesi'nde Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi'ni, Sudan'da Recep Tayyip Erdoğan Kız Öğrenci Yurdu'nu ve Pakistan'da Basira Emine Erdoğan Daniş Okulu'nu ziyaret edebilirsiniz.
TİKA'nın yaptığı bu binalara isminin verilmesine Cumhurbaşkanı başta çok sıcak bakmamış. Ancak bu ülkelerin yönetimleri o kadar ısrar etmiş ki kabul etmek zorunda kalmış. Yani cömertliğe sıcak bir karşılık vermişler. 2015 yılında Türkiye milli gelire oran bakımından ise yüzde 0.37 ile dünyanın en cömert ülkesi... Dünyanın durumuna bakılırsa daha uzun yıllar cömertliği kimseye kaptırmayacağız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA