Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

Enerjide dönüşüm ve iletişim dönemi

Maalesef Türkiye son yıllarda dört bir yandan saldırı altında... Algı operasyonlarının ve saldırıların arttığı dönemlerin, özellikle üretimin millileştiği dönemlere denk gelmesini "tesadüf" olarak açıklamak güç. Bu nedenle tüm sektörlerin yerli ve milli adımlarına desteği arttırmak gerek.
Uzun vadeli stratejilerle yola çıkılan enerji sektöründe de amaç "Bağımsız Enerji Güçlü Türkiye" olarak belirlenmişti. Her alanında yerli ve milli üretimi destekleyen enerji sektörü bu hafta Yerli Kömür Eylem Planı Çalıştayı'nda buluştu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın "akıllı kömür" dönemini başlattığı çalıştayda moderatörlüğünü yaptığım panelde yeni nesil termik santraller ve dönüşümü konuştuk.
Malumunuz çevreci, temiz enerji için Bakan Albayrak mevcut santrallere dönüşüm için 2019'a kadar süre verdi. Dönüşüm hem üretimde verimliliği arttıracak hem de çevreyi dolayısıyla insan sağlığını işin odağına taşıyacak. Tecrübelerden de ortaya çıkıyor ki dönüşüm için tek bir yöntem yok. Terzi mantığıyla her santrale yeni bir elbise dikilmek zorunda.
Yeniköy Kemerköy Termik Santrali için dönüşüme başlayan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ise yatırdıkları 260 milyon TL'yi verimliliğin artışıyla 1-2 sene içinde geri çevireceklerini düşünüyor. Özdemir vatandaşlara da çağrı yapmayı ihmal etmiyor: "Vatandaşlarımıza özellikle çağrıda bulunmak istiyorum. Enerjide çok önemli projelere imza atılıyor. Çevreye, insana duyarlı projeler üretiyoruz. Bu kadar para yatırıyoruz.
Lütfen önyargılı olup eylem yapmadan önce gelin projelerimizi inceleyin. Çevreyi ve insanımızı ne kadar düşündüğümüzü göreceksiniz." Öğrendiğime göre bundan sonra enerji şirketleri yaptıkları işleri vatandaşa daha fazla anlatmak için özel stratejiler ve tanıtımlar hazırlayacak. Kamuoyuna "enerji"lerini anlatmak için özel toplantılar düzenleyecek.
Aslında öyle saldırı altında bir dönemden geçiyoruz ki her sektörde her proje için kamu, özel sektör ve vatandaş el ele çalışmalı. İletişim çağında önyargılı olmak, dinlemeden karşı çıkmak ekonomiye zarar veriyor çünkü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA