Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

Küresel ticaret trafiği

Sadece bir haftalık haber akışından birkaç başlık:
ABD Başkanı Trump, Çin Devlet Başkanı Şi'yi önümüzdeki günlerde Beyaz Saray'da ağırlayacak.
Şi, AB liderleriyle biraraya geldi.
Japonya Başbakanı Abe Brüksel'de AB liderleriyle ardından Trump ile ABD'de görüştü
Rusya Devlet Başkanı Putin, K.Kore lideri Kim Yong ile Moskova'da görüştü.
Trump Haziran'da İngiltere ve Fransa'ya gidecek.
Küresel büyüme beklentilerinin düştüğü bir dönemde ticaret için yollara düşen liderlerin trafiğini dilerseniz bir dünya haritası üzerinde inceleyin.
Türkiye'nin emlak değeri, jeostratejik önemi her geçen gün yükseliyor. Beka meselesini, S400-F35 tartışmalarını bir de harita üzerinde düşünün. Türkiye ittifakı sözünün ve ekonomi seferberliğinin önemini de.

***

Yabancı yatırımcı gözüyle Türkiye
Küresel ticarette doğru stratejilerle Türkiye'nin büyük fırsatlar yakalayacağı bir dönemden geçiyoruz.
Bakın A Para'ya konuşan Küresel Girişimciler Derneği Başkanı G.Koreli Derik Kim ne söylüyor?
"Bir ay önce yeni iş ortaklıkları için bir çalışma başlattık.
Gördük ki Türkiye ekonomisi sahip olduğu potansiyeller nedeniyle sürekli bir olumlu gelişme halinde. İki ülkenin yeni projeler geliştirebileceği bir ekonomik sistem kurmalıyız.
Türkiye Avrupa ve Asya ülkeleri arasındaki bağlantı açısından çok önemli. Avrupa'ya gittiğimde bir çok küresel şirketin Avrupa yönetim ofislerini İstanbul'a taşımaya hazırlandığını gördüm. Türkiye G.Kore başta olmak üzere dünyadaki tüm yatırımcıların ilgisini çeken ve yatırım yapmak istedikleri bir ülke haline gelmiş durumda."

***

Güverte temizliği
Herkesin farklı bir dünya görüşü farklı bir karakteri var. Kimi her şeyi eleştirir kimi kendisi gibi düşünmeyeni kimisi de "her şey iyi olsun" diye eleştirir. Bazılarına katılırsınız bazılarına katılmazsınız ama saygı duyarsınız. Fakat son günlerde gerçekten sınıflandırmakta zorlandığım figürlerle karşılaşıyorum. Kimi profesör kimi stratejist. Seçim öncesinde programlarını herkesten önce övüp toplantılarına katılmak için takla attıkları ekonomi yönetimine eleştiriyi aşan tuhaf sözler söylüyorlar. Değişimin hızı konusunda iki şey geliyor aklıma. Ya matematik bilmiyorlar. Seçimlerden sonra yüzde işaretinin yanındaki rakamları okuyamadılar -ki o zaman nasıl ekonomist oldular? Ya da yeni hedefleri belediyelerde danışmanlık kapmak oldu. Bir hocamın söylediği gibi "Denizlerde dalgalanma iyidir. Gemiye bazen su gelir ama güverte pisliklerden temizlenir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA