Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Çeşme-Alaçatı notları

Her yıl olduğu gibi temmuz gelmeden Çeşme-Alaçatı sezonu hakkıyla açılamadı. Darısı bu haftanın başına.
Bu sezon Çeşme'nin iki yeni favori alanı PortAlaçatı ve Çeşme Marina. Port Alaçatı'da geniş mönüsüyle 'Maria'nın Bahçesi', ünlü balıkçı Ferdi Baba ve Port Balıkçısı mevcut. Göletin etrafında yaz kış hizmette olup, Alaçatı müşterisinin büyük kısmını şimdiden almış görünüyorlar. Çeşme Marina ise açık alışveriş merkezi kıvamında. Tuval, Babylon Monk, Kumrucu Şevki, Port Balıkçısı, peynir şarap için Wineway gibi restoranlar ve D&R, TeknoSa, Zeytin Vs. gibi dükkânlar konuşlanmış.
Alaçatı yine bildiğiniz Alaçatı... Benim bu sezon bir numaralı Alaçatı restoranım ise 'Bu'ra'. Alaçatı'nın simgelerinden Köşe Kahve'nin sokağına açılmış 'Bu'ra'. İddia ediyorum sunduğu ortam ve şahane mutfağıyla bir giden bir daha gitmek isteyecektir. Ahtapot sevenler özellikle not etmeli.
Bu sezon Alaçatı'ya açılan İzmirli mekân 'Mi Casa' ise bahçesi, nefis kokteylleri ve yemekleriyle gençlerin en sevdiği buluşma noktası durumunda. 'Mi Casa'ya uğramadan, yemeklerini tatmadan Alaçatı geceleri bitmiyor haberiniz olsun yani.
İkoncan tabir edilen ve bu tabirden çok sıkılan Eda Taşpınar ve sevgilisi de Alaçatı'da her an karşınıza çıkabilir. Yaz kış orada oldukları için artık Alaçatı halkı onları benimsemiş. Laf aramızda Eda ve Bora birbirilerine çok yakışıyorlar.
Plajlara gelince; ben yine her zamanki gibi tutucuyum. Aya Yorgi'deki Sole& Mare yine tek adresim, Kum Beach, buzz gibi denizi ve şahane kumuyla bildiğiniz gibi ve Aya Yorgi koyuna açılan Babylon bu yazki konser programıyla müzikseverlerin gözdesi olacak gibi.
Yazarınız ne demiş? Alaçatı... Yuvaya dönmüş gibi, kavuşmuş gibi, hiç ayrılmayacakmış gibi, anne huzuru gibi, dinginleşmiş bir aşk gibi... Devamı ilerleyen günlerde.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA