Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Hakkınızı kullanın

Öyle mecburcuyuz ki, öylesine köşeye kıstırmışız ki kendimizi, nasıl da mutsuz olduğumuzu göremiyoruz.
Nedense unutuyoruz; mutsuzluğunun cezası da faturası da sadece sana kesilir. O zaman bazı haklarımızı kullanmanın zamanıdır a dostlar. İşte ilk aklıma gelenler. Çeşitlemek serbest.
İtiraz etme hakkı. Şöyle dolu dolu "hayır" deme hakkı.
Çekip gitme hakkı. Çok mu zor? Hayır değil, emin olun mutsuzluk daha zor.
Sizi tıkayan, bir arpa boyu yol aldırmayan, ayağınızın geri geri gittiği işinizi değiştirme hakkı. Aaaa asla mı? Bir deneyin bence.
Eşinizi değiştirme hakkı. Gelen gideni aratmaz, aratsa da bazen havalanmakta fayda vardır. Gazınız alınır.
Sinirlenme, kavga etme hakkı. Gerçek ve yerinde bir kavgaya tutuşmak hayatın ciğerine dokunmaktır. İçine atarsan ancak melankolik olursun.
Bir şeyi çok isteyip de reddedilme hakkı. Bir işe soyunup da başarısız olma hakkı. İkisi de yaşadığınızı, cesur yüreğinizi ve kendinize güveninizi gösterir.
Avaz avaz ağlayıp, bunalıma girme hakkı. Ağlamak erkekliği bozmaz. Şöyle en diplere vurduğunuz bir bunalımın arkasından çıkışınız muhteşem olacaktır.
"Sana ne" deme hakkı. Her halta nanelere karşı bu hakkınızı koruyunuz. "Sana ne"den sonra bünyede bir ferahlık hasıl oluyor ki anlatamam.
İstemediğiniz yerlere gitmeme, canınızın çekmediğini yapmama hakkı.
'Ayıp olur' zorlamasından kurtulma hakkı. Ayıp edenlere de "Sen çok ayıp ettin, beni de sinir ettin" çıkışını yapabilme hakkı.
Taraf olma hakkı. En sevmediğim insan türü tarafsız insanlardır. İyi ya da kötü bir tarafın olsun kardeş. Oradan oraya savrulma hakkı. Bazılarımız çok korkar bir şeyleri ararken savrulmaktan.
Korkmayın! Aramayan bulamaz.
Konuşmama hakkı. İlle de bir cevap vereceğiz, karara varacağız, yorum yapacağız ya. Yok öyle bir durum. Bazen konuşmama hakkımızı kullanabiliriz.
Kendi kurallarınızı kendiniz koyma hakkı. Artık kim koyduysa o salak kuralları topumuz uymaya çalışıyoruz ve tüm varlığımızı zorlamalarına rağmen "Neden?" diye sormuyoruz. Bırakın kuralları, yazın kendi kurallarınızı.
Bütün bunlar aslında ne hakkı? Tabii ki de kendiniz olma hakkı. Sizden sonrası yalan, sizden başkası yok aslında.
Öyle bir düşünce...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA