Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Çirkin adam...

Sizin güzellik ve çirkinlik kavramınız ne? Yani kim çirkin, kim güzel size göre?
O gözle bakabiliyor musunuz karşınızdakilere? Gördüğünüz kişi yalnızca boyundan, burnundan, belinden, bacaklarından mı ibaret?
Ben galiba bakamıyorum. Bana kimi sorsalar, kimi gösterseler güzel buluyorum.
Herkes öyle Angelina Jolie, Burcu Esmersoy, Kıvanç Tatlıtuğ, Charlize Theron kıvamında sıra dışı güzel olmasa da 'çirkin' yok bende.
Kim çirkin olabilir ki? Nasıl çirkin? Neye göre çirkin?
Biraz klişeye gireceğim, lütfen kendinizi tutun, beni tutmayın ama çirkin olsa olsa huydadır yani. Fiziksel bir çirkinlik bilmiyorum ben.
Ama var mı var. Çevremde insanları güzel-çirkin olarak ayıran çok kişi var.
Diyorlar ki mesela; "O dünya güzeli kıza bu çirkin adam oldu mu şimdi?" Ahhh ah! Bebek gibi kızın o çirkin adama aşkına inanamıyorlar yani.
Ben de bu sınıflandırmaya inanamıyorum. Güzel kızlar yakışıklı erkeklere, yakışıklı erkekler Barbie bebeklere mi layık sadece?
Buna inanırsak eğer, aynı anda gerçek aşkı arzulamak, esas sihrin ruhların buluşmasında, tutkuda, bağlılıkta, beraber eğlenmede, tende olduğunu savunmak mümkün olabilir mi?
Dünyanın en 'çirkin' erkeği dünyanın en güzel kadının hayatının aşkı olamaz mı yani? Mesela sohbeti kuvvetli, karizması güçlü, komik, neşeli, onu bambaşka yollara sürükleyen biri olamaz mı yani?
Günün 'Çirkin' sınıfına dahilsen bittin mi, tüm haklarını güzellere devrettin mi yani? Yapmayın n'olur, aşk bu kadar dibe vurdurulmayı hak etmez ki.
Hem güzel dediğine bak bak dur üç gün, hadi üç hafta, zorla kendini üç ay... onunla kendini dünyanın en güzeli hissetmedikten sonra, onunla her anını sonuna kadar paylaşamadıktan sonra, onunla gülemedikten sonra, onunla kendini yenileyemedikten sonra neye yarar değil mi?
Güzellik dediğin uzun vadede nedir ki?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA