Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Nil Burak orada bırak

Kadına şiddetin sebebi yine kadınlar olmasın sakın. İş annelerde başlıyor değil mi? Oğlun senden ne görürse, evde ne yaşarsa onu doğru biliyor, sayıyor, taklit ediyor. Nil Burak sevdiğimiz bir sanatçı(ydı). Oğlu bir kıza şiddet uyguluyor. Gözünü morartıyor. Anne Nil Burak'tan gelen savunma "Oğlum bir erkek, sinirlenmiş, çakmış" ayarında.
Yani geçerli sebep bulunursa erkek kadına çakabilir hatta kemiklerini kırabilir, ileri boyutlarda öldürebilir bile, öyle mi?
Anneden bu gazı alan bir erkek adam olabilir mi peki?
- Bahanesiz, hafifletici sebepsiz, mazeretsiz kadına şiddetin her türlüsünün karşısında durmadıkça bu işi çözemeyiz.
İnsanlar konuşa konuşa anlaşırdı hani? 'Ama' ile başlayan cümleler bazı durumlarda kurulamaz ya hani.
- Yıllarca aynı programı yapmak, her cuma ekranda olmak, konuklar ağırlamak ve ilgiyi, sevgiyi, reytingi sağlamda tutmak kolay değil. Beyazıt Öztürk bunu başarıyor.
Hakkını veriyor. Özellikle bu yılki Beyaz Show performansına bayılıyorum.
Sanki her zamankinden daha komik, daha enerjik ve daha yaratıcı. Beyaz'a bi'şeyler çok yaramış acaba ne?
- Genç kızlar oyuncu Kerem Bursin'e çıldırıyor. Keşke sadece genç kızlar olsa, bizim 35'lik Yasemin Kerem Bursin'i ekranda gördü mü hayatla bağlantısını kesiyor. "Yasemin ölüyorum yetiş" desen, "Kerem'i izliyorum, bitsin, biraz yavaş öl" der yani. O derece. Peki Kerem Bursin bizim kızlara ne yapıyor?
Numarası ne?
- Kerem Bursin'i diğerlerinden ayıran özellikleri şöyle; açık renk saçları, açık renk gözleri ve teni ile çocukluğumuzun hayal erkeğine gönderme yapması. Utangaç tavırlarıyla etrafımızdaki yüzlerce maço, 'ben bilirimci', iddialı, dikkat çekmeye çalışan erkeklerden sıyrılması. Ve fakat oynadığı rollerde tam aksini oynaması.
Türkçesi iyi olmadığından sebep bile olsa az konuşması. Annelerin yere göğe koyamadığı 'efendi çocuk' sınıfına dahil olmasına rağmen hiç de sıkıcı görünmemesi.
Yani Kerem Bursin 'ailemizin fırlama çocuğu'. İşte bu! Seviyoruz onu.
- Bir zamanlar ailemizin fırlama çocuğu Mustafa Sandal'dı. Onu sevdiğimiz şarkıyı unutmadık değil mi; 'Bu kız beni görmeli, bana kazak örmeli'.
- Anneler ve kızları. Bitmeyecek kaos.
Çözülemeyecek düğüm. 15 yaşında bir kız gördüm. Balerin olmak istiyor, dersler, kurslar. Kız gittikçe zayıflıyor. En son bir deri bir kemik kaldı. Sebebi annesi.
Annesi kızını yedirmiyor, her lokmasında gözü var. Annesi onun çocuk olmasına izin vermiyor, vermemiş. "Kızım model olacak" diyor da başka bi'şey demiyor.
Kız sürekli sporda, balede, pilateste ve diyette. Kızın gözleri ışıldamıyor. Annenin gözleri ise hırs dolu. Yapamadıklarını ona yaptırmaktan başka hedefi yok. Sanırsınız kendini klonlamış ve yeniden hayata başlıyor.
Maalesef anneler bunu kızlarına türlü türlü biçimlerde hep yapıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA