Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Makyaj yapar kıvırırsanız...

Kız zilliler sizi. Makyaj yapar, kıvırırsanız, saçınızı sağa sola sallarsanız, süslenir püslenirseniz, çok konuşursanız, etek boyunuzu diz altına çekmezseniz yerler sizi yerler.
Sizi ham yaparlar.
Sonunuz Özgecan olur.

Kim kuruyor bu cümleleri biliyor musunuz? Tekirdağ'da bir ortaokul müdürü.
Topluyor küçücük kız öğrencileri spor salonuna, geçiyor karşılarına, parmağını sallaya sallaya "Makyaj yapar kıvırırsanız, yanınızdaki erkeklere sarılırsanız sonunuz Özgecan gibi olur, ona göre haaa" ayarı veriyor.
Ve bunu kendine görev biliyor, hak görüyor. "Eğitim şart" diyor kokuşmuş zihniyetiyle; "Siz göz süzmezseniz erkek gelmez" buyuruyor, öğütlüyor.
Utanmaz. Şimdi hakkında soruşturma açılmış, beyefendi "Allah'ın izniyle atlatacakmış."
Hâlâ konuşabiliyor yani. Konuşacak gücü bulabiliyor. Hâlâ makamına dönme umudu taşıyor. Taşır tabii. Bu ülkede taşır tabii.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın acilen duruma el koyması gerekir, verecekleri en ağır cezayı verip bu tip konuşmaların, anlayışların kökünü kazımaları gerekir. Çocuklarımız geleceğimizdir, geleceğimizi bu zihniyetlerin eline mi teslim edeceğiz?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA