Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Hazırsanız anı yaşayacağız

Anı yaşa, 'anı yaşayın', 'anda yaşa', 'valla artık anda yaşıyorum şekerim'. İyi de ne bu anda yaşamak? Ya da gözlemlerime dayanarak; nedir anda yaşamak diye yaptıkları.
Mutluluğun formülünü dayadık 'anda yaşamaya'. Herkes anda yaşıyor maşallah, herkes bir bir yerden yükseliyor (bi' biz yaya).
Kabaca özetlersek; geçmişi kenara koyup, gelecek zamana, olacaklara, kaygılara, varsayımlara takılmadan şimdide olma hali dedikleri.
Henüz bunu becermiş bir kişi ile karşılaşmadım. Bir ara ben de sarmıştım, 'anda yaşayacağım' diye nasıl bir iç kavgaya tutuştum anlatamam.
Farkında olacağım ya, sürekli araklıyorum kendimi, düşüncelerime kızıyorum, sonra kızmıyorum onları izliyorum, kabul ediyorum aman da nasıl arınıyorum derken iyice delirdim, kişilik bölünmesine doğru gidiyordum. Kafa öyle dolu, kaygı öyle yüklü ki DNA'larımıza ters 'an' bizim. Bazı şeyleri zorlamayacaksın, sen kinoa değil bulgursun ablacığım.
Neyse, benim çevremde gördüğüm 'anda yaşayıcılar' şu şekil.
Olaylardan kaçmaya çalışanlar.
Ne varsa kadere salmak suretiyle yerlerinden milim oynamayanlar.
Anda yaşadığını zannedip kafada her konuya bin bir takla attıranlar.
Meseleyi vurdumduymazlıkla karıştıranlar.
Anda yaşayacağım görev bilinciyle gerginlikte zirve yapanlar.
Dün gazetemizdeki Hatice Şendil röportajının başlığında 'Artık anda yaşıyorum' yazıyordu. Dedim "Valla bravo, benden başka herkes bu işi kıvırdı".
Ama tavsiyem, boşu boşuna anda yaşayacağım diye bünyeyi kasmayın. Çünkü yaşayamazsınız, tesis yok, yaşatmazlar. Öyle bir platform buralarda mevcut değil.
Bunun geçmiş dosyaları var, gelecek endişesi var, sürekli arkanı kollama mecburiyeti var, önünü keseni, yarı yolda pat diye indireni var.
Hadi şöyle sağlam bir kazık ye, çocuğun okul masraflarından uykun kaçsın, geçim sıkıntısı çek, aldatıl da göreyim seni. Derin nefesini alıp, pembe ışıklar yollayıp, nereye anda yaşıyorsun.
Valla bakın gelmeyin bu oyunlara, kandırıyorlar bizi.
Lüks o lüks. Bize fazla.
O yüzden siz bu işi sallayın yani. Anda yaşamayın. Mümkünse sadece yaşayın, o da başarı.
Not: Hatice Şendil demişken. Bu hafta Ali Sunal ve Hatice Şendil'in başrollerinde oynadığı, Ali'nin ilk sinema filmi 'Hayat Öpücüğü' vizyona giriyor. Dün tesadüfen filmin son montajına gittim, çok tatlı bir aşk hikayesi geliyor benden söylemesi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA