Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

‘Alooo yorum satın alacaktık da’

Takipçi satın almak out, like ve yorum satın almak in. Yeni dönem sosyal medya sahteciliği buymuş efendim.
Geçen gün e-mailime bir posta düştü. Açık açık soruyorlar; "Ayşaaanım, sosyal medyanıza takipçi satın almak ister misiniz? İsterseniz bizimle çalışabilirsiniz.... Bilmemkim bilmemkim... numalaralımız bilmemne".
Ayıp olmasın, cevapsız kalmasın, ele yaptığım cevapsızlık karma olup bana dönmesin (bkz: karmadan tırsmak) diye iki cümle cevap yazdım; "Bu tip arttırmalarla ilgilenmiyorum, teşekkürler" gibisine.
Sonra aldı mı beni bir düşünce. Yahu şimdi ben parayla takipçi sahiplensem kimi kandırmış olacağım? Tabii ki kendimi. Bu nasıl çaresiz ve tıkanık bir ego savaşı böyle. Üstelik beni kaç kişinin takip ettiğinin ne önemi var? Prime time TV dizisi miyim ben? Reyting derdinde miyim?
Sonra bizim mahalle kahvesinde (her gün okeye gidermişim gibi bir hava esti, esmesin) arkadaşlarıma rastladım. Tam da bu konuyu konuşuyorlarmış. Başıma geleni anlatınca dediler ki; "Ayşeciğim, sen demode kalmışsın, şimdi moda like ve yorum satın almakta".
Yorum satın almak da neymiş? Şuymuş; fotoğraflarınızın altına satın aldığınız ölçüde kalpler, çiçekler, böcekler, alkışlar, iltifatlar koyulması.
Bas bas paraları emojiye duacı ol teknolojiye hesabı.
Bir de buna inanacaksın, sevineceksin, kendine pay çıkaracaksın yani değil mi?
Ohhh be!
Hele bak sen şu psikolojiye.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA