Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Başarının 7 Spiritüel Yasası no: 6

Dünyaca tanınmış doktor ve yazar Deepak Chopra'nın 'Başarının 7 Spiritüel Yasası' isimli daha verimli, yaratıcı ve mutlu hayat rehberi kitabının bugün geldik altıncı yasasına. Yediden çıkart altıyı, kaldı mı bir yasa.
Altıncı yasamız; 'Zihinsel Bağımsızlık Yasası.' Chopra; fiziksel evrende bir şeyi elde etmek için, o şeye olan bağımlılıklarımızdan vazgeçmemiz gerektiğini söylüyor.
Yook! Bu, arzularınızı gerçekleştirmek için niyetlerinizden vazgeçin kafası değil. Sonuçlara olan bağımlılığımızı bırakma kafası.
Yani diyelim başarıyı ev, araba, para, güç için istersen, hedefin o yolu yaşamak olmazsa devreye korkular, endişeler, güvensizlik girer.
Bir de şu "Hadi, hadi", "Ne zaman olacak?", "Onun var, benim neden yok" halleri de var tabii.

Yoksulluk bilinci...
"Arabalar, evler, uçaklar, kıyafetler... Bunlar gelip geçici sembollerdir. Sembollerin peşinden koşmak, bir ülkenin topraklarında yaşamak yerine, sadece haritasına bakmak gibidir" diyor Dr. Deepak Chopra.
Sonuca bağımlı olmak (o ev, o araba, daha çok güç, birini yenmek, kıyafetler vesaire) yoksulluk bilincinden gelir ve daima sembollere yöneliktir.
Ancak kendimizi olayların, ezberlerin, sembollerin dışında tutabildiğimizde zihinsel bağımsızlık seviyesine çıkarız. İşte o zaman neşeyi, kahkahayı ve yaratıcılığı hayatımıza çekeriz. Böylece coşkuyla yaptığımız eylemler bize başarıyı, ardından da o istediğimiz sembolleri getirir.
O yüzden önce bilinmezliğin bilgeliğine inanmamız gerekir. Yani şu direnen, tutturuk, sürekli güvence arayan ve elbette bulamayan zihnimizi susturmalıyız canlar.
"Şu kadar param olsa güvende olurum", "Şu iş bağlansa yırtarım", "Bilmemne başıma gelse neler neler yaparım" tipi inançlardan acilen kurtulmamız gerekir. Çünkü onlar asla gerçekleşmez ve biz aynı noktada sayarız.

Zorlamak kasmak yok!
İşin en komik yanı güvence aradıkça bulamamamızdır.
Peki 'Zihinsel Bağımsızlık Yasası'nı nasıl uygulayacağız;
1. Olay, durum ve koşullardan kendimizi zihinsel olarak soyutlamaya çalışacağız. Her şeyin nasıl olması gerektiği ile ilgili fikir yürütmeyeceğiz. Problemlere sonuçlar bulmaya çalışmayacağız. Salacağız gidecekler.
2. Belirsizliği kabul edeceğiz. Geçmiş deneyimleri çöpe atacağız. Aradığımız güveni belirsizliğin rehberliğinde bulacağız. Zaten olması gereken, bize gereken olacaktır.
3. Sınırsız seçimler, sonsuz fırsatlar denizine açık olacağız. Güzel şeyleri heyecanla bekleyeceğiz. Zorlamak, tepinmek, ısrarcı olmak, kasmak yok.
Unutmayın; bütün yasalar birbirine bağlı ve ilk yasadan itibaren sırayla uygulandıkça müthiş bir anlam kazanıyor. Kuş gibi hafiflemek, daha çok gülümsemek istemez misiniz?
Diğer yasalar için sabah.com.tr adresine girip 'Yazarlar' bölümünden sayfama tıklayınız lütfen.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA