Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FERHAT ÜNLÜ

Hollywood'un Oscar'lı siyahi aktrisi

Oscar almış ilk kadın siyahi oyuncu olan Halle Berry, 47 yaşında ikinci çocuğunu doğurdu. Hollywood'un ünlü oyuncusu Berry'in yaşam öyküsü, zorluklar ve başarılarla dolu

Kızıla boyanmış kurbanlık koyun postlarını andıran kırmızı halının üzerinde (Fantastik post-kırmızı halı alegorisi bana değil, Parfümün Dansı'nın yazarı, romancı Tom Robbins'e ait) objektiflere beyaz dişlerini gösterip gülümseyerek yürüyor. Sahneye çıkınca bir yıl önce aldığı heykelciği, Piyanist filmindeki performansıyla Oscar ödülüne layık görülen aktöre veriyor. Aktör, ödülü aldıktan sonra kendisini dudaklarından öpünce sözüm ona şaşkınlık ve tereddütün ardından ona karşılık veriyor. Oscar töreninde değil de bir film setinde gibiler. Basbayağı rol yapıyorlar yani. Adrien Brody ile Üç Boyutlu Portre'nin bu haftaki konuğu Halle Berry'den bahsediyorum. 47 yaşındaki Berry, geçtiğimiz günlerde ikinci çocuğunu doğurdu. Haber, necip Türk matbuatında 'Berry ikinci kez anne oldu,' başlığıyla verildi. Bu da ne demekse! İlk çocuktan sonra kadınlar, annelik öncesi bir evreye dönmüyorlar ya! Anne olarak kalıyorlar, yani hep anneler!

BABASIYLA HİÇ GÖRÜŞMÜYOR
Çocuğun babası Olivier Martinez'i, Sadakatsiz adlı filmdeki 'romantik Fransız' rolünden hatırlarsınız. Berry-Martinez çifti, geçtiğimiz temmuz ayında evlendi. Berry, bundan önce de iki evlilik yapmıştı. Ancak ilk çocuğunun babası, eski kocalarından biri değil, eski sevgilisi Kanadalı model Gabriel Aubry. Berry, evliliklerinden ilkini 1992 yılında David Justice ile yaptı, 1997'de boşandı. İkinci evliliği Eric Benet'le 2001 yılında yaptı, dört yıl sonra ondan da boşandı. Bu arada Gabriel Aubry, Berry'nin Olivier Martinez ile evliliğinin, kızını etkilediğini ileri sürdüğü için Aubry ile Martinez birbirlerine girdi. Hatta Aubry, Martinez'in kendisini ölümle tehdit ettiğini ileri sürdü. Halle Berry, 14 Ağustos 1966'da Ohio Cleaveland'da kendisinden önce Oscar'a aday gösterilen ilk siyahi kadın olan Dorothy Dandrige'in doğduğu hastanede dünyaya geldi. Berry'in annesi beyaz bir psikiyatri hemşiresi, adı Judith Ann. Babası ise siyahi bir hastane görevlisi, adı da Jerome Jesse Berry. Halle Berry, bir röportajında babasından uzun yıllardır hiç haber almadığını söyledi. Hatta babasının yaşayıp yaşamadığından bile bihaber olduğunu belirtti. Kendilerini terk ettiği için babasına kızgın. Yani babasına karşı yazar Elif Şafak'ın babasına beslediği hislere benzer hisler besliyor. Halle Berry, çocukluk ve gençlik yıllarını zorluklar içinde geçirmiş bir oyuncu. Hem kadın hem siyah hem de fakir olduğu için 'öteki'liği üç anlamda da yaşamış. Üstelik 'yarı yetim' büyümüş. Yani kırmızı halı üzerinde yürüyene kadar epey çile çekmiş. Zorlu geçmişini, şimdilerde kırmızı halıya evrilmiş koyun postu saysın artık.

GÜZELLİK YARIŞMASINDA BİRİNCİ SEÇİLDİ
Talih, Halle Berry'nin yüzüne üniversiteyi bitirdikten sonra katıldığı güzellik yarışmasında birinci seçilmesiyle gülmüş. 1986'da, henüz 20 yaşında iken güzellik kraliçesi seçilmiş. Ardından New York'ta modellik yapmaya başlamış. İlk zamanlar parasız kalmış, kısa bir süre evsizlerin kaldığı sığınma evlerinde bile yaşamış. Sonra durumu düzeltmiş. Kamera karşısına ilk olarak 1989'da geçmiş. Filmografisinde toplam 32 sinema filmi var. Bu filmler arasında En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını almasına vesile olan Kesişen Yollar'ın yanı sıra Kod Adı Kılıçbalığı, X- Men, Gothika ve Bulut Atlası gibi filmler yer alıyor. Berry ayrıca James Bond serisinde Başka Gün Öl adlı filmde de rol aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA