Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FERHAT ÜNLÜ

PKK, kendini feshedip PYD’ye katılabilir

Vade veremem, ama terör örgütü PKK, çok da uzak olmayan bir gelecekte iplerini elinde tutan güçlerin emriyle kendini feshedip tamamen PYD adını kullanmaya başlarsa şaşırmayın.
Çünkü PKK, Türkiye Cumhuriyeti'ne 37 yıldır kurşun sıkarak tek bir çakıl taşı alamazken PYD, Suriye'de iki temel faktörle (ABD'nin âleni desteği ve devlet otoritesinin çöküşü) 41 bin kilometrekarelik toprağa çöreklenmiştir. 41 bin kilometrekare, eski Suriye yüzölçümünün yüzde 37'si demektir ve neredeyse Ortadoğu veya Körfez'de kurulmuş kimi devletlerin yüzölçümü kadardır. (ABD ve İsral güdümündeki BAE yüzölçümünün yarısı. Türkiye'ye yakınlığıyla bilinen Katar'dan 30 bin kilometrekare büyük.)
Zaten tek yumurta ikizi olan bu iki terör örgütünden -emperyalizm zaviyesinden bakıldığında- 'başarılı' olan PKK değil, PYD'dir. Suriye yeniden üniter yapısına kavuşmadıkça PYD çöreklendiği toprakları Şam'a vermez, daha önemlisi ABD, kurdurduğu terör ordusuna hibe ettiği onca silahı heba etmez. PYD terör markası, şimdilik ABD için PKK'ya göre daha kullanışlı bir markadır.
Bu, uzun zamandır üst aklın 'aklından geçen' bir proje aslında. Ancak terör örgütünün Gara'da 13 silahsız görevlimizi alçakça şehit etmesi de mezkûr projeyi uygulamaya koymalarını hızlandırabilir.
Türkiye'nin yalnızca Gara'yı değil, Kuzey Irak'ın pek çok bölgesini PKK'ya dar etmesi ve adım adım Kandil'e yürümesi de ABD'nin artık kamburu haline gelen PKK'dan kurtulup PYD ile terörü kamufle etme taktiğini devreye sokmasına neden olacak bir faktördür.
Yıllardır terör örgütünün rehin tuttuğu 13 vatan evladının şehit edilmesi bizim için büyük bir kırılma noktası ise onlar için de taktik değiştirmelerine yol açacak bir milattır. Gara katliamı aynı zamanda CHP ve İyi Parti başta olmak üzere muhalefetin bütün bileşenleri için de HDP ile gizli, gayrimeşru ittifakı feshetmek için de bir milat olmalıdır.

HDP'NİN KİMYASI BOZULDU

Bu olay, "İnfaz sonucu değil, bombardıman neticesinde öldüler" gibi alçakça yalanlarla tevil edilemeyecek ölçüde önemli ve giderek HDP'nin de kimyasını iyice bozacak ölçüde tarihseldir
Boşuna değildir, PKK'nın siyasi bacağı HDP'nin kalleş katliamı devlete, Cumhur İttifakı'na, AK Parti'ye saldırarak karartmaya, unutturmaya çalışması. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun için yazdıkları da bunun göstergesidir. Ne yazmıştı HDP, Twitter hesabından: "Kimse sebep olduğu kan ve gözyaşını, HDP'ye dil uzatarak temizleyemez. 6 milyondan fazla oy almış partimize dil uzatmak, sarayın bol maaşlı medya kayyımı olan Fahrettin Altun'un boyunu aşmaktadır. Halkın gerçekleri bilmeye hakkı vardır. Hesap vereceksiniz."
Sebep olduğu kan ve gözyaşı demişler! Pişkinliğin, vicdansızlığın dikalası. HDP için bile fazla... Hiç olmazsa oylarını alıyoruz dediğiniz 6 milyona karşı dürüst olun. O mağaranın SİHA, hatta F-16 bombaları ile sarsılmayacak bir doğal yapıya sahip olduğunu, ayrıca beton ve metalle de tahkim edilerek âdeta Alamut gibi bir kaleye dönüştürüldüğünü hepimizden iyi biliyorlar.
Kamuoyu da kan ve gözyaşına kimin sebep olduğunu iyi biliyor.
HDP'nin telaş ve tehdidi de sebepsiz değil.
Altun'un dediği gibi bu millet, onlara bu ülkeyi böldürtmeyecek. Aksine dar edecek. Çok istiyorlarsa ABD güdümünde kurulmak istenen yeni Suriye demokrasisinde (!) PYD'nin siyasi partiliğini yapmaya başlayabilirler. Burada onlara ekmek yok!

GARA MİLAT OLACAK

Cezaevindeki eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş da "PKK'nin elindeki 13 insanımızın katledilmiş olmasını açıkça kınıyorum" dedi. Gene gizli özneli, imalı cümleler... Kendileri de çok iyi biliyor katliamın kimin işi olduğunu. Şöyle de demiş: "Diplomatik yollar yerine, siyasi şov amaçlı operasyon sonucunda ortaya çıkan trajedinin sorumluluğunu HDP'ye ve muhalefe yüklemek aymazlıktır."
Diplomasiymiş! Altı yıldır 13 canımızın bırakılması için kılları kıpırdamadı. Türkiye de evlatlarını kanlı örgütün elinden kurtarmak üzere kalelerine dek girince silahsız insanları infaz ettiler. Olayın özü bu. Bunu, maşalarını elinde tutan ABD'ye bile izah edemiyorlar. ABD de PYD'nin değil ama tek yumurta ikizi kardeşi PKK'nın kullanım süresinin dolduğunu biliyor.
Önümüzdeki dönem yeni gelişmelere gebe. Ve Gara da bunun miladı olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA