Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Kendisi için ‘iyi biriyim’ diyen kişiye güvenmem

68 yaşında olmasına rağmen aksiyondan vazgeçmeyen Oscar ödüllü aktör Denzel Washinghton, Adalet 3: Son filmiyle izleyici karşısında. Film için 2 yıllık hazırlık sürecinde 45 kilo veren ünlü oyuncu, “30 yılı aşkın süredir boks yapıyorum. İnsanın meydan okumalara ihtiyacı var. Fiziksel, ruhsal ve zihinsel olarak elimden gelenin en iyisini yapmak istediğim bir dönemdeyim” diyor

Glory (1990) filmiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında; Training Day (2001) filmiyle de En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar Ödülü kazanan Denzel Washinghton, 2014 ve 2018'de çekilen Adalet filmlerinin devamı niteliğindeki Adalet 3: Son filmiyle seyirci karşısına çıktı. Antoine Fuqua yönetmenliğinde İtalya'da çekilen filmde ünlü aktör, adaletsizlikle karşılaştığında acımasız bir kanunsuza dönüşen ABD eski deniz subayı ve istihbarat ajanı Robert McCall karakterini canlandırıyor. Washington'la, bu kez İtalyan mafyasına karşı yine kendi kanunlarını uygulayan karakterini ve çekim sürecini konuştuk.
- Robert McCall beyaz perdede geri döndüğünüz tek karakter. Onda canlandırmayı sevdiğiniz şey ne?
- İnsanlarla konuştuğumda, karakteri adaleti temsil ettiği için sevdiklerini gördüm. Konuştuğum farklı insanlar bu karakteri gerçekten seviyorlar ve "Bizim yakalayamadığımız kötü adamları o yakalayabiliyor. Otorite sahiplerini, iktidardaki insanları yakalayabiliyor ve onları alaşağı edebiliyor" diyorlar ve bu da onların hoşlarına giden bir şey gibi görünüyor.
- Bu son filmde Robert filmde dişli bir düşmana denk geliyor. Karşısında mafya var, değil mi?
- Kendini bulduğu bu küçük kasabadaki insanların hayatlarının içine çekiliyor. Ve kendine engel olamıyor. Başlangıçta yaralı ve yardıma ihtiyacı var ve bu da işin bir parçası. Robert yardıma ihtiyaç duymaya ya da yardım istemeye alışık olmayan bir insan. Çok yalnız biri olagelmiş. Ama şimdi durum böyle değil. Tek başına daha ileri gidemez. İnsanlarla muhatap olmak durumunda; insanlara güvenmek ve nihayetinde diğer insanlardan keyif almayı öğrenmek zorunda kalıyor.



- Filmde bir replik var. Robert'a "İyi adam mısın, kötü adam mı?" diye soruluyor. Ve o bunu şöyle yanıtlıyor: "Bilmiyorum..."
- Evet, bu çoğumuz için kulağa doğru geliyor (gülüyor). Bu kadar aşırı değil ama iyi bir soru olduğunu biliyorsunuz. Ve uzun uzun düşünmeden kendisi için 'İyi biri' cevabını veren kişiye pek de güvenmem sanırım.
- Bu film için ne tür hazırlıklar yaptınız?
- Sadece fiziksel dönüşümüm şu ana kadar iki yıllık bir sürece yayıldı. 2022'nin başına kadar yaklaşık 30 kilo vermiştim ve şimdi muhtemelen 15 kilo daha verdim. Yeniden şekilleniyorum. "Macbeth'in Trajedisi"nde hayatının sarı yaprak; döneminden bahsettiği bir replik var ve sanırım ben de şu anda o dönemdeyim. Yapraklar artık o kadar yeşil olmayacak. Ama sorun değil. Fiziksel, ruhsal ve zihinsel olarak elimden gelenin en iyisini yapmak istediğim bir dönemdeyim. Sınırımın ne olduğunu, neler sunabileceğimi görmek istiyorum.
- Bu tür bir fiziksel meydan okumadan keyif alıyor musunuz?
- Evet, alıyorum. İnsanın meydan okumalara ihtiyacı var, sonuçta rolüne uygun görünmelisin. Ve ben oraya doğru gidiyorum (gülüyor).
- Filmin yükü omuzlarınızda. Kendi dublörlüğünü yapmanıza ne ölçüde izin veriyorlar?
- Onlarca yıldır antrenman ve boks yaptığım için yumruk atma ve fiziksellik konusunda iyiyim. Sorunun cevabına gelince, harika bir dublörüm var ve elinden geldiğince çok şey yapmasına izin vermeye ve hepsinden kendime pay çıkarmaya çalışıyorum (gülüyor). İş yumruk atmaya geldiğinde genellikle ben atıyorum! Yumrukları yeme işiniyse genellikle o yapıyor!
- Yani hâlâ boks yapıyor musunuz?
- Evet, hâlâ boks yapıyorum. Hatta sabah egzersizlerimin bir parçası bu. Ama bilirsiniz, Zaman namağluptur (gülüyor).



BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR
- Seyircilerin bu filmden ne almasını umuyorsunuz?
- Umarım bunun bir parçası olan sıcaklığı hissederler. Bu insanlara destek olma isteği duymaya başlıyorsunuz. Sanırım Atrani kasabası sadece 800 kişiden oluşuyor ve bizim hikayemizde McCall'un motivasyonuyla hepsi savaşmak için bir araya geliyorlar. Birlikten kuvvet doğuyor ve kötü adamlara karşı savaşmasında McCall'a yardım ediyorlar. Artık zorbalığa uğramaktan korkmuyorlar. Açıkçası bu hikayenin bir parçası olmak eğlenceliydi ve umarım insanlar ilk iki filmden keyif aldıkları gibi bundan da keyif alırlar. Film çok sayıda muhteşem aksiyon sahnesi ve harika bir oyuncu kadrosundan muhteşem performanslar içeriyor.

YÖNETMENİMLE KONUŞMADAN ANLAŞTIK
- Yönetmen Antoine Fuqua ile iş birliğiniz için ne söylemek istersiniz?
- Antoine'la artık adeta konuşmadan anlaşıyoruz. "Training Day"le hemen büyük bir başarı yakaladık ve zaman içinde birbirimizi tanıdık, ailelerimiz birbirlerini tanıdı. Antoine'la şu ana kadar beş film yaptım. Spike'la (Lee) da dört film yaptım. Çok iyi anlaştığım bazı sinemacılar var. Hatta Spike'la önümüzdeki sene yine birlikte çalışacağız.

İTALYA'DA ÇALIŞMAK ÇOK KEYİFLİYDİ
- Adalet 3: Son'un yapımı için neler söylersiniz?
- Birincisi, çok farklıydı çünkü Avrupa'daydık, tam olarak belirtmek gerekirse İtalya'daydık ki bu harikaydı. İtalya'da da özellikle Amalfi sahilindeydik, çok güzeldi. Daha önce Amalfi Kıyısı'nda bulunmuştum. İtalya'nın her yerini gezdim. Ama daha önce iş için hiç gitmemiştim. Çok keyifliydi. Ancak, kilisenin olduğu dağın tepesine çıkmak için 700-800 basamak vardı ama insana 10 bin basamak gibi geliyordu. Oldukça zorluydu. Dizlerim iyi biliyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA