Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN SEVER

Erkekler için Anna Karenina

- Anna Karenina, filmi izlerken kendini Anna'nın kocasının yerine koyan erkekler için hafif meşrep; kendini Kont Vronsky olarak hayal edenler erkekler içinse aşkının peşinden giden tutkulu bir kadındır.
- Âşık bir kadın, gemileri âşık bir erkekten daha kolay yakar; yani âşık bir kadın âşık bir erkekten çok daha cesurdur.
- Aşkı için gemilerini yakan bir kadına, erkeğin yapacağı hiçbir şey yeterli gelmez. Erkek, bu fedakarlığın diyetini ödeyemez.
- Diyet istenen her aşkın sonu hayal kırıklığıdır. Veya aşk mutluluk ile ıstırap sarkacı arasında gidip gelen bir haldir.
- Her tutku mutlaka biter.
- Toplumun ortalama ahlakı sıra dışı olanı statü tehlikeye düşmediği müddetçe görmezlikten gelebilir, statünün tehlikeye düştüğü anda ikiyüzlülüğü ortaya çıkar.
- Erkek egemen toplumda bedeli her zaman kadın öder.
- Tüm bunlara rağmen Anne Karenina, "Ne aşklar var," dedirterek aşka dair imanımızı her seferinde yeniden yeniden tazeler.

Gözünüzden kaçmasın
- İşkenceyle öldürülen 68 kuşağının önderlerinden İbrahim Kaykapkaya'nın annesi Şükran Kaypakkaya, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında ifade verdi. Anne Kaypakkaya, oğlunun mezarındaki anma törenine katıldığı için 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'suçluyu övmek' ile suçlanıyor!
- İklim zirvesi Katar'ın başkenti Doha'da yapıldı. Katar, dünyada kişi başına en yüksek karbon salımı yapan ülke. Zirve gelecek yıl Polonya'da yapılacak. Polonya enerjisi yüzde 90 kömüre bağımlı. Bir yıl sonraki ev sahibi ise Fransa. Onlar da nükleer enerji lobisinin mabedi!

Geçen yılın son komedisi
Devlet sanatçısı payesi bulunan Levent Kırca "Padişahlar çocuklarını at üstüde peydahlar, padişahlar kimin sırtına binerse onu gebe bırakır, padişahların vazifesi gebe bırakmaktır," gibi kendisine yakışan 'derinlikte' sözler etti. Bir işadamı da işini gücünü bırakıp Kırca hakkında suç duyurusunda bulundu. İşadamının gerekçesi de akıllara ziyan. 'Atatürk'e ve Türk ecdadına yapılan hakaretlerin bölücü propaganda faaliyetlerinin bir uzantısı olduğunu' savunmuş. Acaba herkes deliriyor mu?

Not: Sevgili Sezai Sarıoğlu'nun artık klasikleşen 'Nehir Muhabbetler'i bugün tekrar başlıyor. İlk muhabbetin konukları Bajar grubu. Yer Kadıköy, İstanbul Cafe. Saat: 18.00.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA