Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Sıfır beden dijital oyuncaklar

4G internet bağlantısı kablosuz yaşamı daha cazip hale getirirken akıllı telefon, tablet ve dizüstü bilgisayarlar sıfır beden incelikte tasarıma sahip oldular. 2015'in yeni ürünleri tek giriş kapısına ve daha yüksek veri hızına sahip olacak

Biz ne kadar kilo alırsak alsak da, obezite tehlikesi çok yakınlarımızda dolaşsa da kullandığımız dijital cihazların daha ince, daha yetenekli ve daha yüksek performansa sahip olmasını istiyoruz. Akıllı telefonlar, tabletler, dizüstü bilgisayarlar, daha ince tasarımlara sahip olmak için çabalarken performans ve girişlerde fedakarlık istiyor. Minimum fedakarlık gerektiren ürünler ise cüzdanlarımızdan fedakarlık yapmamazın peşinde. Alışkanlıklarımız da değiştiği için cihazların tasarımı da değişiyor. İnce şık ürün için birden fazla USB veya ağ girişine ihtiyacınız olmuyor. 4G internet bağlantısıyla birlikte herşeyi kablosuz paylaşma olanağı artınca fazla bir detaya ihtiyaç kalmıyor. İ

NTERNET HAYAT TARZI


Artık klavyelerde internet tarayıcılardan daha çok iz buluyoruz. Eskiden klavyelere Word, Excell gibi ofis yazılımları yön verirken, şimdi internet hayat tarzı etkili oluyor. Yani geri ileri almak, sayfalar arasında hızla geçiş yapmak daha etkili oluyor. Artık teknoloji tutkunlarının fonksiyon açısından baktığı ürün tasarımları ortadan kalkıyor. Teknolojiyi hayatında ihtiyacı olduğu kadar insanlar şıklık için fonksiyondan çok kolay vazgeçiyor. Özellikle kadınlar ve gençler sevdiği bir tasarım için rahatlıkla fonksiyondan vazgeçiyor. Aksesuar kullanmayı göze alıyor.

EKRANA 150 KEZ BAKIYORUZ


Normal bir cep telefonu kullanıcısı 20 yıl önce tuşlara dokunmak için telefona bakıyordu. Ekran büyüdükçe telefon akıllandıkça 3G kullanımı arttıkça bu rakam daha yukarı çıkmaya başladı. Sosyal medya, büyük ekranlar, artan internet hızları ekrana bakma sayısını artırdı. Artık tablet, telefon veya bilgisayar ekranına onlarca kez bakıyoruz. Hatta genç bir akıllı telefon kullanıcısı 100'ün üstünde ekrana bakıyor.

MacBook

KELEBEK DOKUNUŞU İPHONE RENKLERİ

900 gram ağırlığıyla şimdiye kadarki en ince ve en hafif Mac olan MacBook, kulaklık girişi hariç USB-C kullanılan ilk dizüstü bilgisayar. Geçtiğimiz hafta sahneye çıkan ürün iPhone renklerinden ilham almış. 13.1 mm inceliğe sahip MacBook altın, gümüş ve uzay grisi renklerinden oluşuyor. 11 inç MacBook Air'den yüzde 24 daha ince. Entegre Wi-Fi antenlere ve üst kapağında parlak paslanmaz çelikten Apple logosuna sahip ürün yeni hassas tamburlama işlemine tabi tutulmuş ve tamamen metal kasaya sahip ilk MacBook olma özelliğini taşıyor. Apple, retina ekran kalitesini 12 inçlik yeni MacBook'a da taşıyor. Yeni MacBook bazı kullanıcıların performansını pek yeterli bulmadığı, yalnızca 5 watt'ta çalışan yeni beşinci nesil Intel Core M işlemciye ve Intel HD Graphics 5300'e sahip. 9 saate kadar kablosuz olarak web'de gezinme ve 10 saate kadar iTunes'da film oynatma olanağı sağlıyor. Konforlu klavyede benim kelebek dokunuşu etkisi yaratan "kelebek mekanizması" (Butterfly Engine) yeni bir teknoloji kullanılıyor. Tam boyutlu klavyenin olağanüstü ince MacBook'a uyması için bir dizüstü bilgisayar klavyesinin çalışma şekli tamamen yeniden tasarlanmış. Yeni klavye yüzde 34 daha ince ve tuşun neresine basarsanız basın iyi bir hassasiyet sunuyor. MacBook'ta ayrıca, Mac'e yeni bir etkileşim boyutu getiren yepyeni Force Touch trackpad bulunuyor. Yeni trackpad'de, herhangi bir yere tıklamanıza olanak sağlayan yerleşik güç sensörleri, duyarlılık ve tek parça olma hissi veren dokunsal geribesleme bulunuyor. Hatta, her tıklamayı kaydetmek için gereken basınç miktarını değiştirerek trackpad'i özelleştirebilirsiniz.

#Sayfa#

Girişler tek kapıdan

Apple veya PC platformu dizüstü bilgisayarlar, telefonlar, tabletler her bir cihaz için farklı şarj cihazları taşıyorduk. Üstelik her bir cihazı diğerine bağlamak için yine farklı kablolar taşımak zorundaydık. 2015 yılında tüm dijital cihazlar için tek dijital kapı geliyor. USB-C (USB 3.1) adı verilen bu kapıyı ilk olarak yeni MacBook ve Chromebook Pixel 2'de göreceğiz. 2015 yılının ikinci yarısından sonra akıllı telefonlarda da göreceğiz. Tablet olarak da küllerinden yeniden doğmaya hazırlanan Nokia'nın N1 tabletinde karşımıza çıkacak. USB-C sadece şarj için değil yazıcı, fotoğraf makinesi, kamera gibi cihazları bilgisayara bağlamak veya veri aktarmak için kullanılacak. Saniyede 10 GB veri aktarma hızına sahip olacak bu yeni kapılarda HD kalitede bir kaç filmi ve yüksek kalitede 1000 adet fotoğrafı bilgisayara saniyelerle aktarmak mümkün olacak. USB-C'nin en büyük kolaylığı cihaza her iki taraflı da giriş yapma şansı vermesi. Pek çok kullanıcı için kabloların ucunun kırılması sorunu da ortadan kalkacak.

Kapıdan geçmek için aksesuar

Müjdeli haber tüm cihazlar için tek kapı kullanma şansı yakalamaktı. Ancak tek kapı aynı zamanda yeni aksesuar ekosisteminin doğmasına da sebep olacak. Sıfır beden cihazları kullanmanın külfeti, 50 TL'den 200 TL'ye varan yeni dönüştürücü aksesuarlar almak olacak. Tabiiki bu cihazların ucuz Çin versiyonları için fazla beklememiz gerekmeyecek. Ancak çantanızda bu dönüştürücülere de yer açmanız gerekecek.

#Sayfa#

Dokunmatik ekran uçmaya hazır

Dizüstü bilgisayarlarda Windows ve Mac dışında ChromeBook seçeneği artmaya başladı. Google dokunmatik dizüstü bilgisayar serisi ChromeBook Pixel ikinci nesil ürünü sonunda ortaya çıktı. 2 yıl önce tanıştığım tasarımdan çok farklı değil. Zaten beğenilen bir tasarımı yeni modelde kullanmaya devam ediyor. 12.85 inç dokunmatik ekrana sahip bilgisayar Core i5 ve Core i7 Intel işlemci kullanıyor. 8 ve 16 GB bellek seçeneğiyle gelen cihaz 1.5 kilogram ağırlığa sahip. 15.3 mm kalınlık dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayar için hiç fena değil. Ancak Chorebook Pixel 2 internet tarayıcıdan ilham alan klavye tasarımıyla dikkat çekiyor. Kolay kullanımın dışında yeni dizüstü bilgisayar tamamen internet hayat tarzı alışkanlıklarına göre tasarlanmış. Ben ilk kullanım sırasında en zor alıştığım şey büyük harf yerine sürekli arama tuşuna basmak olmuştu. Sonuçta klavye internette en çok kullandığımız arama uygulamasına göre tasarlanmış. Aynı anda birden fazla cihaz bağlamak ve şarj etmek için 2 adet USB-C, 2 adet 2USB 3.0 kapısı ve SD kart okuyucu bulunuyor. Bulut kullanımını artırmayı hedefleyen cihaz 32 ve 64 GB depolama kapasitesine sahip. Ancak telefonların bile 128 GB depolama kapasitesine sahip olduğu dönemde hala düşük kapasitede ısrar etmek performanslı bir cihaza yakışmıyor.

Nokia N1 ile yeniden doğuyor

Yeniden doğuş için tableti seçen Nokia, 7.9 inç ekrana sahip N1 modelinde yeni USB-C kapısıyla geliyor. 6.9 mm inceliğe sahip N1, Intel 4 çekirdekli 64 bit işlemci kullanıyor. Android işletim sistemi kullanan tablet Nokia'nın özel arayüzü ile açılıyor. Sonuçta Android tabletlerin farklılaşması için yeni bir arayüz ve tasarıma sahip olması şart. Tablete cihaz bağlamak ve şarj etmek çok zor olmayacak. Alüminyum gövdeye sahip tablet iPad esintisi de taşıyor. Apple da iPhone ve iPad'lerde USB-C tek kapısını ne zaman kullanılır henüz bilmiyoruz.

3'üncü göz tablete sızdı

Tabletlerden dizüstü bilgisayar gibi performans beklemek pek gerçekçi değil. Ancak bu ezber biraz bozuluyor. Dell Venue 8 7000 serisi çekilen her fotoğraf için bir derinlik haritası oluşturan "Intel RealSense Snapshot Depth Kamera'ya" sahip olan ilk tablet. Dell Gallery uygulaması ile kullanıcılar, ön ya da arka fonda bulunan nesnelerin parlaklığını da ayrı ayrı değiştirebiliyor. Bunlara ek olarak kullanıcılar, çektikleri fotoğraflarla basit alan ölçümleri de yapabilecek. Örneğin bir kanepenin uzunluğunu ya da bir odanın alan ölçülerini, çekilen fotoğrafla hesaplamak Dell'in yeni tableti ile mümkün. Dell Gallery ayrıca, fotoğrafları akıllı albümler halinde organize ediyor ve Dropbox, Picasa ve Facebook'taki fotoğrafları tek bir yerde topluyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA