Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Teknoloji aşkına

Kadın erkek, genç yaşlı hemen herkes teknolojik bir ürün için kuyruğa giriyor, sabahlamayı göze alıyor. Apple her seferinde daha fazla harcatıyor ama sunduğu ayrıcalıklar kullanıcıların başını döndürmeye yetiyor

iPhone, iPad, Apple Watch ve Apple TV gibi servisler sayesinde Apple, aşık olunan bir marka yaratmayı başardı. Teknolojik aşkın baharatlarını şimdiye kadar doğru kullanan Apple piyasaya yeni bir ürün çıkarttığında 5 bin kişi salonda, milyonlarca kişi ise bilgisayar ekranının başında izliyor.
Geçen hafta, Apple'ın artık gelenekselleşen yaz sonu lansmanında da böyle oldu.
Markanın yeni ürünleri tanıtıldığı lansmanda yaklaşık 2 bin basın mensubu, yüzlerce Apple çalışanı ve iş ortağı Apple CEO'su Tim Cook'un sahneye çıkmasını bekliyor.
San Francisco'daki Bill Graham Civic Auditorium salonu tıklım tıklım dolu. Sahneye Tim Cook çıkınca alkış ve ıslıklar kesilmiyor. 1977'de Apple II tanıtılırken de burası kullandı.
28 yıl sonra iPhone 6S ve iPhone 6S Plus tanıtılırken Apple, dünyanın en değerli şirketi ve markası. Apple heyecanı sona saklamak ve alışveriş sepetini büyütmek için önce konuya Apple Watch üzerinden giriş yaptı.

KARŞILIKSIZ AŞK IPAD PRO


Pek çok akıllı telefon tasarımına ilham veren Apple, tüketiciye kendi kurallarını güzellikle dayatıyor. Örneğin başka markaların tabletle birlikte verdiği kalem gibi aksesuvarlar Apple Pen olunca göze batmıyor. Çünkü Apple çekici tasarım için elinden geleni yapıyor.
Siz bu çekici tasarıma ve sezgisel kullanım olanağı sunan arayüze sahip olmak için aksesuvarlara ödeme yapmaktan vazgeçmiyorsunuz. Tıpkı karşılıksız aşk gibi sarılmaya devam ediyorsunuz. Belki tablette ve akıllı telefonda büyük ekran fikrini ilk kez Apple hayata geçirmemiş olabilir.
Ancak pek çok kullanıcı yine de Apple tasarımını istiyor. İşte biz buna teknolojide karşılıksız aşk diyoruz.

KARA SEVDA IPHONE


Evet biliyorsunuz ki, pil ömrü hep sorun olacak. Fiyatı hep diğerlerinden yukarıda olsa da siz onu baş tacı yapmaya devam edeceksiniz.
Müzik ve videoları yüklemek için iTunes güncellemelerini yapacaksnız, başka türlü hiçbir içerik yükleme imkanınız olmasa da onu seveceksiniz.
Size çokça aksesuvar aldıracak.
Üstelik bu aksesuvarların fiyatı diğerlerinden fazla bile olsa yine de orijinalleri tercih edeceksiniz.
Satın almak için kuyruklarda sabahlayacaksınız.
Ve her şeye rağmen yeni bir iPhone sahibi olmak isteyeceksiniz.
İşte biz buna kara sevda diyoruz.

EVDE SÖZDEN ANLAYAN TV


Apple TV oyun yetenekleriyle oyun konsollarına, TV ve film içerikleriyle internet içerik servislerine ve akıllı ev uygulamalarıyla da tüm akıllı cihazlarla rekabete hazırlanıyor. Siri iPhone ve iPad dışında Apple TV ile stratejik bir önem kazanıyor. Kumandada kullanılan Siri tuşu ile film, müzik gibi içerik aramaları sesli olarak yapılıyor. Film kategorilerinde aramalar, yönetmen, oyuncu ve eser adına göre rahatlıkla yapılıyor. Kumanda ekran içinde farklı ekranlar açılmasına izin veriyor.
Kumanda iPhone gibi lighting girişinden şarj edilip üç ay boyunca kullanılabiliyor.
Çoklu internet üzerinden oynanan uygulama tabanlı oyunlarla oyun konsollarının yanağından makas alan Apple, gelecek sürümlerde performansa odaklanacak. Ancak şimdilik eğlenceli ve tüm ailenin kolayca oynayabileceği oyunlar var. Eğer evde konsol oyununuzun kumandasını bluetooth ile Apple TV'ye bağlarsanız, eğlenceye katılabilirsiniz.

PROFESYONEL TUTKUYA İPAD PRO

Kalem ve tuş takımı ekstra aksesuvar olarak kullanılacak. Ayrıca iPad Pro ve Apple Pencil için geliştirilen Microsoft Office uygulaması da tarihi tanıtıma tanıklık etti. Yine aynı şekilde iPad Pro için özel Adobe uygulaması detayları gösterildi. Oyun ve grafik performansı konusunda iddialı olacak iPad Pro dizüstü bilgisayarlara göre yüzde 80 daha yüksek performansa sahip olacağı Apple yetkilileri tarafından açıklandı.

DAHA AKILLI ASİSTAN SİRİ

Apple'ın akıllı asistanı Siri, eskisine göre daha yetenekli. Evde veya otomobilde olduğunuzda size yolu tarif edecek. Uyanma saatinizi girdiğinizde ışıkları yakıp pencerenin açılmasını sağlayacak. Yani telefona bağlı tüm ev aletleri de Siri ile kontrol edilebilir hale gelecek. Yine aynı zamanda otomobildeyken gelen epostalar okunacak, randevular hatırlatılacak. Google Now'da bulunan servislerin bir benzeri Siri için iOS 9 güncellemesiyle iPad ve iPhone'a yüklü olarak gelecek. 16 Eylül'de iOS 9.0 için güncelleme yapılacağını şimdiden söyleyelim.

LÜKS VE AYRICALIK TUTKUSU

Apple teknoloji tutkusunu yaratırken işletim sistemi, tasarımı, kullandığı özel teknolojilerle ayrıcalıklı olmayı hedefliyor. Hermes markasıyla yapılan işbirliği ile üretilen özel Apple Watch, lüks tutkusunu tetikliyor. 38 mm ekranı olan bir Apple Watch, Hermes markasıyla 1100 dolara bileğinize dolanmaya hazırlanıyor. Yeni tanıtılan kayışlar ve ürünlerden sonra alkış ve çığlıklar kopmaya devam ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA