Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Koşarken müziğe kulak ver!

Kaliteli müziğin koşarken bile kulağınızdan eksik olmaması için kullandığınız kulaklıkların ergonomisi, ter ve sıvı temasına karşı dayanıklı olması, dış gürültüyü tamamen kesmemesinde fayda var

Şöhretli futbolcu, sporcu, sanatçıların kulağında kocaman kulaklıkla verdiği pozlara aldanmayın. O kocaman kulaklıkların yürüyüş veya koşu için en yanlış seçim olduğunu unutmayın. Sahilde ya da ormanda uzun yürüyüşler yaparken müziğin size eşlik etmesini istiyorsanız, kulaklık seçimine dikkat edin. Birbirine dolaşan, hareket ederken takılan kulaklıklar yerine, kablosuz seçenekleri gözden geçirin. Terlediğinizde alerjik reaksiyona neden olmayan, çabuk deforme olmayan kulaklık tasarımına dikkat edin. Ayrıca kulağı tamamen kapatan ağır ve hantal ürünler yerine kulakiçi cihazları tercih etmek daha avantajlı.

KULAĞINIZA OTURSUN
Kulaklığı seçerken ilk adım kulağınızın şekline uygun ergonomik bir model bulmaktan geçiyor. Koşarken veya hızlı adım atarken kulakta rahat taşınması en önemli kriterlerden biri. Kulağınıza iyi oturduktan sonra koşarken ya da hareket ederken düşmesi sizin için de kabusa dönüşebilir. Başta kulağınıza oturduktan sonra koşarken terle birlikte düşmesi sizi şaşırtmasın. Ayrıca insan terinin kulaklıkta kalıcı bir aşındırmaya sebep olması da çok şaşırtıcı olmasa gerek. Kablosuz kulaklığın kolay şarj olması ve uzun süre kullanılması büyük önem taşıyor.

GÜRÜLTÜ KESERKEN DİKKAT
Kulaklıklarda dijital gürültü engelleyici bir çözüm de var. Ancak bu çözümü her zaman otomatik olarak kullanmanızı tavsiye etmem. Özellikle ilerleyen zamanda kulaklar için çeşitli sakıncaları olabilir. Gürültüyü engellemek için kullanılan baskılama frekansının yan etkileri olabilir. Bu yüzden uzun süreli dinlemeyin. Hatta sürekli aktif durumda kullanmayın. Üstelik Türkiye şartlarında kullanırken bir kez daha düşünmenizi tavsiye ederim.

TÜRKİYE ŞARTLARINDA DIŞ SESE DİKKAT
Ülkemizde yollarda, hatta kaldırımlarda otomobillerin önceliği vardır. Her an ters yönden bir araç ya da çoğunlukla motosiklet çıkabilir. Bu yüzden Türkiye'de yaya olmak hayatınızın sürekli pamuk ipliğine bağ kalmasını sağlar.

AKILLI ANTRENÖR KULAĞINIZDA
Kros antrenmanı ve salon egzersizleri için optimize edilmiş olan yeni kablosuz kulaklık Jabra Sport Coach, özelleştirilebilen akıllı sesli antrenörüyle kros antrenmanınızı veya kapalı alanda yaptığınız diğer egzersizleri planlamanıza, izlemenize ve analiz etmenize yardımcı oluyor. Zamana karşı yaptığınız veya belli sayıda tekrarlar içeren egzersizlerinizi en çok sevdiğiniz müzikler eşliğinde, Dolby ses kalitesinde yapmanıza olanak tanıyan kablosuz kulaklık, Jabra'nın Sport Life fitness uygulamasıyla birlikte geliyor. Bu uygulama, her egzersizinizi en optimum şekilde tamamlayabilmeniz için size kişiselleştirilmiş ve motive edici sesli antrenörlük yapıyor.

HEM KONUŞ HEM DİNLE
5 farklı renk seçeneğine sahip Simptech Q10 kablosuz bluetooth kulaklık terlemeye karşı dayanıklı. 4 ile 6 saat arası müzik dinleme ve konuşma pil ömrüne sahip cihaz 2 saatte tamamen şarj oluyor. Çağrı geldiğinde müziği kısıyor ve konuşma yapmanızı sağlıyor. Kutunun içinden çıkan uygun pabuç seçeneği kulağa tam oturmasını sağlıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA