Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Ekran bakışlı ‘Pandemi Kuşağı’ geliyor

Herkes “Yeni Normal” zorlama söylemiyle uğraşırken, pandemi döneminin bebekleri ve çocukları büyümeye devam ediyor. Ekran kuşağı nelere gülecek, nasıl mutlu olacak ve nelerden nefret edecekler? Bu soruların yanıtını doğru verenler kuşak farkını daha az hissedecek

Sıra dışı günler yaşarken, bugünü kurtarmaya çalışan "Yeni Normal" ihtiyarları olarak sıkıldığımız söylemler arasında geleceği unuttuk. Bugünü kurtarırken en planlı yaşayan toplumlar bile değişen eğitim, iş ve yaşam alışkanlıklarını konuşurken gelecek tartışmalarını erteledi. Sonuçta işi yetiştirmeye çalışırken, evde ilgi bekleyen çocukla boğuşmak zorunda olan anne babalar, ailenin çalışma, sohbet, paylaşma normalini bulmaya çalışıyor. Kendisinin ekmek veren yüce gönüllü insan olduğunu düşünen kendini beğenmiş zorba patronlarına evet demeye devam ederken, çocuklarınızın beklentilerini geçiştirmek için ertelemeye devam edecek misiniz? Hayatımızın en değerli şeyi zamanı işle tüketirken çocuklarımızın geleceğini hayal etmeyi unuttuk mu? O zaman pandemi kuşağı için zaman, sağlık, eğitim, mutluluk, gülme, nefret ne anlam ifade edecek? Tüm hayat ekran karşısında mı geçecek?

YAPAY ZEKA İLE KUŞAK FARKI
Çocuğunuzun nelere güldüğünü biliyor musunuz? Kiminle daha çok sohbet ediyor? İlham aldığı şeyler nedir? İşte bu soruların yanıtını vermek için TikTok, Instagram, YouTube, oyunlar arasında kaybolmaya gerek yok. Ekran karşısında gösterdiği tepkilerle karşılıklı konuşurken verdiği tepkiler farklı mı? İşte bu soruların yanıtını ararken onun güldüğü şeyleri Instagram, TikTok ve YouTube algoritmaları sizden iyi bilmeye devam edecek. Eğer çocuğunuzu mutlu eden şeylerin nedenini en çok kullanılan uygulamaların yapay zeka algoritmaları kadar düşünemiyorsanız, kuşak farkı hızla artmaya devam edecek.

KAHRAMANLARINI GÖZLEMLEYİN
Çocuğunuzun You- Tube kahramanları kim? Kimi kendisine örnek alıyor? Bu sorunun yanıtını bulduğunuzda onu mutlu eden, güldüren detayları bulacaksınız. Beğenmesiniz bile içinde bulduğunuz ipuçlarını keşfetmeyi becerebilirseniz, çözüm yolunu daha kolay bulabilirsiniz. Çocuğunuzun gönüllü katılacağı şeyler için birlikte paylaşacağınız anları büyütmeye çalışın. Onun yeteneklerini geliştirecek, özgüven kazandıracak detayları okullar bulamıyor. Genelde gönüllü haylazlıklar çocukların yeteneklerinin ortaya çıkmasını sağlıyor. Buna kendi geçmişinize bakarak karar verin. Göz sağlığının daha erken bozulacağı tahmin etmenin zor olmadığı kuşak için daha iyi bir gelecek inşa etmek için zaman ayıralım.

OYUNA UZAK DURAMAZSINIZ
Oyun konsolu merakı her dönem devam etti. Playstation 5 şimdi Türk Telekom taksit kampanyasıyla daha uygun koşullarda ulaşma şansıyla sunuluyor. Tüm zamanların en büyük oyun serilerinden olan Grand Theft Auto, SIE ve Rockstar Games'in yakın işbirliği sayesinde PS5'e geliyor. Grand Theft Auto V ve Grand Theft Auto Online'ın gelişmiş ve genişletilmiş sürümleri 2021'in ikinci yarısında PS5 için çıkacak. Teknik iyileştirmeler, görsel yükseltme ve performans geliştirmeleri ile birlikte GTAV & GTA Online, PS5 donanımının ve yeni özelliklerinin tüm avantajlarını kullanacak, her zamankinden daha güzel ve daha hassas olacak. Ayrıca, Grand Theft Auto'nun tek başına oynanabilir versiyonu da indirilebilir olacak ve çıktığı zaman tüm PS5 sahipleri için ilk üç ay ücretsiz olacak. Bir kez alındığı zaman, oyunun indirme hakkı alınmış olacak ve PlayStation Plus üyeliğiyle birlikte PS5 sahipleri GTA Online'ı dilediği kadar oynayabilecek. Son olarak, bugünden itibaren, GTAV PS4 sahipleri 2021 yılında oyunun PS5 versiyonu çıkana kadarki her ay 1 milyon GTA doları alacaklar.
Ayrıca SIE Woldwide Studios ve sektörün en iyi yayıncıları ile geliştiricileri, PS5'in benzersiz deneyimini yansıtacak olan geniş ve derin oyun listesini de gösterdi. PlayStation Studios tarafından geliştirilen bazı ilk parti özel oyunlar: Marvel's Spider-Man Miles Morales (Insomniac Games), Gran Turismo 7 (Polyphony Digital) ve Horizon Forbidden West (Guerrilla Games).

E-SPOR İÇİN ANTRENMANA HAZIRIZ
Ekran kartınızın hakkını verecek bir monitörle e-spor keyfi bir başka. Farklı renk estetiğiyle QHD görüntüler, 165 Hz ve 1 ms ile e-sporlar için hazır hız sizi tatmin edebilir. Ekran karşısında kaliteli zaman geçirmenin yolu monitörden geçiyor. AOC AG273QX monitör ortam ambiyansını yansıtan renk geçişleri ve hızıyla e-spor meraklılarının keyfini artırıyor. QHD çözünürlük ve DisplayHDR 400 sayesinde 27 inç VA panelindeki ince detayları keşfediyorsunuz. 165 Hz'lik yenileme hızı, 1 ms'lik yanıt süresi ve Freesync Premium Pro mükemmel oyun deneyimleri sağlıyor. AOC Oyun Işıkları ve Oyun Takımı ile birlikte temin edilen monitör e-spor tutkunlarının daha iyi vakit geçirmesini sağlıyor.
Yüksek Dinamik Aralık (HDR) özelliğinin en düşük seviyesi bile sıradan monitörlere göre önemli bir gelişme sağlıyor. 400 cd/m doruk ışıklılık, ekranınızın resim kalitesini daha geniş bir renk tayfı ve daha kesin karşıtlık ile güzelleştirmesine olanak tanıyor. VESA sertifikası, oyun ve film dünyalarının daha detaylı ve gerçekçi olacağının garantisini veriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA