Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Yeni eğitim sezonu için tablet ve bilgisayar hazır

Yeni eğitim dönemi başlarken bilgisayar ve tablet değiştirmek için doğru zaman diyebiliriz. Pek çok mağazada eğitim dönemi kampanyaları başladı. Geniş ekran dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve yeni cihazlar için hazırlığınızı yapın

Okula başlayan öğrenciler için arkadaşlarıyla yeniden buluşması heyecan verici. Herkes yaz ayında yaşadığı deneyimleri paylaşırken, sahip olduğu bilgisayar ve tableti değiştirmek istiyor. Dizüstü bilgisayarlar ve tabletleri değiştirirken fiyatı kadar performans, ekran ve tasarım için de kafa yoruyoruz. Aslında yaratıcılığı farklı formlarda kullanmamıza izin veriyor. Yaratıcılığı artıran tasarımlar, animasyonlar, eğlenceli oyunlar ve video konferanslar için dizüstü bilgisayar ve tabletler hazır. Türk Telekom iştiraki Sebit'in öğrencilerin Liselere Geçiş Sistemi'nde başarılı olmaları için geliştirdiği eğitim çözümü Vitamin LGS, kişiselleştirilmiş çalışma programıyla öğrencileri sınava tam donanımlı bir şekilde hazırlıyor. Yeni nesil sorular ve çözüm videolarından oluşan yaklaşık 16 bin soruluk havuzu ve dijital sistemle uyumlu 28 soru bankasıyla Vitamin LGS, 2024 yılında da 8. sınıf öğrencilerinin en önemli kaynağı ve referansı olacak. Türk Telekom iştiraki ve Türkiye'nin öncü eğitim teknolojileri şirketi Sebit, geliştirdiği eğitim çözümleriyle milyonlarca öğrenciyi eğitim hayatları boyunca destekliyor. Sebit'in 34 yılı aşkın Ar-Ge deneyimiyle 8. sınıf öğrencilerine yönelik geliştirdiği Vitamin LGS'yle sınava hazırlanan 27 öğrenci; bu seneki LGS'de tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.




PERFORMANSI TAKİP EDİYOR
Vitamin LGS; binlerce beceri temelli yeni nesil soru ve çözüm videosu, eksikleri tamamlamaya yönelik yüzlerce etkileşimli öğretmen konu anlatımı, LGS'de çıkacak sorulara benzer sorulardan oluşan deneme sınavları ve ders denemeleri sunuyor. Ayrıca, öğrencinin gelişimini ve eksiklerini raporlayan performans takip sistemi, öğrenciyi cevaplarına göre yönlendiren "Adım Kartları Seti" ve LGS'ye hazırlıkta en çok tercih edilen soru bankaları tek bir eğitim setinde buluşuyor.

DENEME SINAVLARI VAR
8. sınıfa geçen öğrenciler, 2024 Vitamin LGS Süper Set'le sınava eksiksiz şekilde hazırlanabiliyor. Sette; kişiye özel çalışma sistemi, 16 bin soru ve çözüm videosu, toplam 7537 dakikalık 671 konu anlatım videosu, 1350 MEB örnek sorusu ve geçmiş yıllarda çıkmış LGS soruları bulunuyor. Öte yandan, hedefe göre performansı gösteren 13 deneme sınavı, performans takip sistemi ve veli bilgilendirme raporları, matematikte pratiklik kazandıran sonsuz sayıda "Aynı Tipte Soru Getir" özelliği yer alıyor. 2024 Vitamin LGS Süper Set; soru bankaları, ders denemeleri, kamp kitapları ve deneme sınavı kitaplarından oluşan 13 basılı yayın ve Matematik, Türkçe ve Fen Bilimleri dersleri için hazırlanan 15 kitaptan meydana gelen Adım Kartı Seti'ni de içeriyor. Toplamda 28 soru bankasıyla Türkiye'nin en iyi yayıncılarının kitaplarını bir araya getiren Vitamin LGS'yle öğrenci, başka bir kaynak arayışıyla vakit kaybetmeden eksiksiz bir şekilde sınava hazırlanıyor.




ÖĞRENCİLERİN PC'LERLE BULUŞMA ZAMANI GELDİ

Okullar açılırken her öğrencinin kendisine uygun bilgisayar seçmesi için uygun kampanyalar başladı. Geniş ekran, uzun pil ömrü ve performans dizüstü bilgisayar almak isteyenlerin dikkatle takip ettiği özellikler oldu. Dizüstü veya tablet hangisini alacağınıza karar verirken kullanacağınız uygulamaları gözden geçirin. Eylül ayı okulların açılmasının habercisi. Pek çok öğrenci yeni bir dizüstü bilgisayarla eğitim sezonuna başlamak istiyor. 2,5K ekran çözünürlüğü ile 400 nit parlaklığa sahip HUAWEI MateBook 16s, multimedyadan iş ihtiyaçlarına kadar tüm kullanım alanları için ideal. Verimlilik odaklı özellikleriyle de dikkat çeken HUAWEI MateBook D16, 16:10 en boy oranıyla internet sitelerinde, grafiklerde ve yazılı belgelerde daha geniş bir görüş sunarak üretkenliği artırmaya yardımcı oluyor. HUAWEI MatePad Air, yeni şeyler denemeye, kariyerlerini ilerletmeye ve iş stresini azaltmanın bir yolunu bulmaya hevesli profesyoneller için tasarlandı. HUAWEI MatePad Air, nerede olursanız olun, istediğiniz zaman kolay kullanım için; profesyonel ofis yazılımı, mükemmel not alma deneyimi ve akıllı işlevlere sahip. HarmonyOS 3.1 tarafından desteklenen HUAWEI MatePad Air, Akıllı Ofis ve çok cihazlı iş birliği senaryoları için optimize eden geliştirmelere sahip. HUAWEI MatePad Air, cihazlar arası sorunsuz iş birliği özellikleri, uygulamalar ve cihazlar arası 'Renk Yakalama' ve kolaylaştırılmış 'Pop-up Eşleştirme Yazdırma' özellikleri ile iş süreçlerini basitleştirerek, kullanıcılar için daha hızlı ve verimli bir yazma deneyimi sunuyor. HUAWEI MatePad Air, HUAWEI'in 3:2 üretkenlik ekranına sahip ilk tableti. Tablet, 144 Hz yenileme hızı, SuperRender, 30 Hz ila 144 Hz uyarlanabilir yenileme hızı aralığı ve Super Frame ile hem iş hem de eğlence deneyimlerini geliştirmek için tasarlandı.

ANİMASYON KARAKTERLERİNE TABLET DOKUNUŞU
Yarattığı LOOKISM adlı Webtoon serisi Netflix animasyon dizisine uyarlanan ilk Koreli internet çizgi roman sanatçısı Taejun Pak, bu içeriklerin dünya çapında popülerlik kazanmasına yardımcı oldu. Buradan yola çıkan Samsung, Galaxy Tab S9 Serisi'nin sunduğu tüm araçları ve yaratıcılık gücünü göstermek için geçen ay Seul'de düzenlenen Galaxy Unpacked etkinliğinde sanatçıyla iş birliği yaptı. İç ve dış mekanlarda sorunsuz bir görüntüleme deneyimi sunan Dinamik AMOLED 2X ekrana sahip Galaxy Tab S9 Serisi, yaratıcılığı ve üretkenliği benzersiz bir şekilde hayranların en sevdiği uygulama çeşitliliğiyle birinci sınıf bir tabletin neler başarabileceği konusunda yeni bir standart belirliyor. Galaxy Tab S9'un yeteneklerini göstermek isteyen Taejun Pak, farklı özellikleri ve işlevleri vurgulayan bir dizi internet çizgi roman tarzı illüstrasyon yapmak için ekranda S Pen'i kullandı. Çizimler, yeni tabletin avantajlarını animasyon yaratımı üzerinden gözler önüne serdi. Bu avantajlar arasında, suya ve toza dayanıklılık sunan IP68 derecesi ile yüksek aydınlık koşullarında bile canlı ve net ekran deneyimi yaşatan yenilikçi Vision Booster teknolojisi de yer alıyor. Üretkenliği en üst düzeye çıkarmak ve sürükleyici bir eğlence deneyimi sağlamak için üretilen Galaxy Tab S9 Serisi, spontane yaratıcılığa ilham vermek için tasarlandı. Kullanıcı ister yeni bir sanatçı, öğrenci ya da usta bir sanatçı olsun, Galaxy Tab S9, eser yaratma tutkusuna yanıt veren araçlarla donatıldı. Profesyonel bir sanatçı olarak Taejun, kullanıcılara bu aracı en iyi şekilde nasıl kullanabileceklerini göstermek ve ilham vermek için Samsung ile çalıştı. Taejun, geçen ay düzenlenen Galaxy Unpacked etkinliğinde katılımcıların kendi selfie'lerinin eğlenceli versiyonlarını oluşturmaları için Galaxy Tab S9'un güçlü özelliklerinin nasıl kullanılacağına dair iki eğitim düzenledi. Eğitime katılanlar, Galaxy Tab S9'a göre optimize edilerek kullanımı kolaylaştırılan bir ara yüze sahip yeni S Pen Creator Edition ile Clip Studio Paint uygulamasının nasıl kullanılacağı hakkında bilgi aldı. Bir selfie'yi çizgi roman karakterine dönüştürme konusunda adım adım ilerleyen bir program izleyen eğitimler sayesinde, Galaxy Tab S9 Ultra'nın yaratıcılığı hayata geçirmede nasıl fark yaratabileceğini ilk elden gösterildi.




EĞLENCENİN YENİ FORMU KABLOSUZ MÜZİKTE VAR
Kablosuz bluetooth hoparlörler her ortama göre şekil alarak, eğlencenin farklı yaşam tarzlarına uyum göstermesini sağlıyor. Hafif, dayanıklı, renkli seçenekler kablosuz müzik keyfini artırıyor
Müzik ve film keyfini doğada yaşamak için kablosuz bluetooth hoparlörler daha yaygın kullanılmaya başladı. Fotoğraf markası olarak adını duyduğumuz Polaroid, farklı mobil ihtiyaçlar için de ürün tasarlıyor. Kablosuz bluetooth hoparlör tarafında P serisi ürünlerle dikkat çekiyor. Farklı form ve büyüklükte, çekici renklerde tasarlanan ürünler tüketicinin dikkatini de çekiyor.

STEREO İÇİN 2 ADET
Polaroid P3 hantal değil, metal ve sert plastik kombinasyonundan yapılmış. Ağırlığı 1 kilonun biraz üstünde. Sarı rengini daha çok sevsem de mavi, kırmızı, gri veya siyah dahil olmak üzere birçok farklı eğlenceli renkte alabiliyorsunuz. Ben muhtemelen siyah seçeneğini tercih ederdim ama isterseniz biraz daha canlı bir renk seçebilirsiniz. Geleneksel müzik setlerinde olduğu gibi, Polaroid P3 daha çok önden ses veren bir hoparlör sistemi. En iyi sesi çıkarması için P3 hoparlörünün doğrudan önünüzde çalması gerektiği anlamına gelir. Bu dikkat çekicidir çünkü UE Boom 3 veya Sony SRS-XB23 gibi birçok popüler taşınabilir hoparlör daha çok yönlü (hatta gerçek 360 derece) ses çalıyor. Görünüşüne rağmen Polaroid P3 tek hoparlörlüdür ve gerçek stereo sesi tek başına çalamıyor. Ancak günümüzde diğer birçok kablosuz hoparlörde olduğu gibi, P3'ü başka bir P3 ile eşleştirebilir ve bunları stereo çift olarak kullanmanız mümkün. Fiyatı biraz yüksek olsa da P1 yerine P3'ü tercih ederdim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA