Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Gaudi yaptı ben yıktım o şehri

Ben Luis Figo. FIFA başkanlığına adayım ama bugün Barselona'ya gidip El Clasico'yu Camp Nou'da izleyemiyorum. Neden mi? Gelin size hikayemi baştan anlatayım

Ben Luis Filipe Madeira Caeiro Figo. Siz kısaca Figo diye biliyorsunuz. 4 Kasım 1972'de Almada'da doğdum. Sporting Lizbon altyapısında futbola başladım. Portekiz'in Altın Jenerasyonu üyesiyim. Sporting Lizbon'da 1995 yılına kadar altı sezon forma giydim. 1995 yılında Barcelona'ya gitmeden önce Real Madrid ile de görüştüm. Juventus ve Parma ile de ön kontrat yaptım. İki kulüp birbirine girdi. Cruyff'lu Barcelona'ya imza attım. Anlayacağınız benim imzalar hep olay oldu. Barcelona'da beş sezon forma giydim. Ligde 30 maçın altına hiç düşmedim. İyi frikik atardım, sağ kanattan adam eksiltir, iyi orta keserdim. Kaptanlığa kadar yükseldim. Şampiyonluk kutlamalarında Real Madrid'e küfür ettim, şimdi pişmanım. Memleketlim Jose Mourinho bizim takımın tercümanıydı. 2000 senesinde Real Madrid'in başkan adayı Florentino Perez'den transfer teklifi aldım. Benim teklifimi kabul etmem halinde bonservisimde yazan 53 milyon doları Barcelona'ya ödeyeceğine söz verdi. Ben kabul edince transferi açıkladı. İspanya karıştı. Seçim vaadi olduğumu söylediler. İnanmadılar. Perez beni alamazsa Santiago Bernabeu'daki kombineleri cebinden ödeyeceğini söyledi. İmzayı attığımda elbette ki yanımızda kulübün onursal başkanı Alfredo Di Stefano vardı. Los Galacticos dönemi benimle başladı. Camp Nou'daki ilk Barcelona maçında yüz bin Katalan bana 'hain' diye bağırıp, üzerimde fotoğrafım olan dolarları sahaya attı. Korner atmaya zor gittim. Dünyanın en iyileriyle beraber oynadım. Ronaldo, Beckham, Roberto Carlos, Raul... Zidane takımdaki en iyi dostumdu. Katalanlar'ın can düşmanıydım artık. Camp Nou'daki müzede posterlerde beni yok saydılar. Viski şişesi de attılar. Domuz kafası da. Yüzüme saha ortasında Barcelona atkısı fırlatan da çıktı, sonradan öğrendim Jimmy Jump'mış. 2002'de Real Madrid'de Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdım. İki şampiyonluk kazandım.

EL CLASICO'NUN TADI YOK

Raul bir zamanlar en büyük rakibimdi. Artık takım arkadaşı olmuştuk. Los Galacticos döneminde çok arkadaşını (Hiero, Morientes, Redondo) kaybetti ama ona dokunamadılar. Cesar Jimenez Real Madrid altyapısından yetişmişti. Real Zaragoza'da oynuyordu. 2005 senesinde ona çok sert girdim, kariyeri bitti. İki yıl sol dizinden tedavi gördü ama sahalara dönemedi. Futbolu bıraktığında 28 yaşındaydı. Bu pozisyonda sarı kart bile görmemiştim. Jimenez kasıtlı vurduğumu söyledi ve yıllarca beni suçladı. Beş sezon Barcelona, beş sezon Real Madrid, La Liga'da misyonumu tamamlamıştım. Inter'e imza attım. İtalyanlara benim için bonservis ödemediler. Ben gittikten sonra El Clasico'ların biraz tadı kaçtı. Luis Enrique ve ben varken tadından yenmezdi. Helen Svedin eşim. İsveçli. Barselona'da tanıştık. Üç kızımız var. Rui Costa ile Portekiz milli takımının her yaş grubunda beraber oynadık. Gençken kupalar kazandık ama devamı gelmedi. 2004'de kendi ülkemizde kupayı Yunanistan'a kaptırdık ama iyi takımdık en azından bugünkü Portekiz'den daha iyi takımdık. 2004'te milli takımı bıraktım. 2006 Dünya Kupası'nda geri döndüm. Inter'de 17. şampiyonluk kupasını da kaldırdım ve futbolu bıraktım. Şimdi FIFA başkanlığına adayım ama bugün Barselona'ya gidip El Clasico'yu Camp Nou'da izlemek isterdim ama bunun Katalanların hoşuna gitmeyeceğini biliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA