Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Yetenekli bay Carlos

BİR HAYAT
Futbol tarihinde Carlos Henrique Raposo gibi futbolcu azdır ya da hiç olmamıştır. Beckenbauer'e benzediği için Brezilya'da 'Kaiser' lakabıyla anılan Carlos, 70'lerin sonunda adını duyurdu. Dönemin meşhur futbolcuları Carlos Alberto, Ricardo Rocha ve Gaucho yakın arkadaşıydı ve onlar sayesinde transfer yapmaya başladı. Carlos, Botofogo'ya imza attı, "Kondisyon problemim var" deyip takımla idmana çıkmadı. "Hadi çift kale maça" dediler, "Adalem ağrıyor" dedi. O dönem ileri tetkikler yaygın değildi. Carlos benzer numaraları gittiği her kulüpte yaptı, ya boğazı ağrıyor ya da adalesi çekiyordu.
Brezilyalı gazetecilerden de yakın olduğu isimler sürekli onun ne büyük golcü olduğunu yazıyorlardı.
1986'da Fransa'da Ajaccio takımına transfer olduğunda elbette ki tek bir görüntü yoktu hakkında. Formayı giydi, armayı öptü, önüne konulan bütün toplara bütün yeteneksizliğini ortaya koyup vurdu. Brezilya'ya döndü, önce Fluminense sonra Vasco de Gama'ya imza attı. Carlos Henrique Raposo'nun 10 yıl süren futbol kariyeri 1989'da sona erdi. Kariyerinde tek bir maça çıkmadı. Bırakın bir maç videosunu, tek kare fotoğrafı bile yoktu. Yıllar sonra 20-30 maçta oynadığını, bir gol attığını anlatıyordu ama dinleyeni yoktu.

BİR KARİYER
Üç Escobar
Sıkı bir dizi izleyicisi değilseniz bile Narcos rüzgarına kayıtsız kalmış olamazsınız. Netflix'de ikinci sezonu yayınlanan ve Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar'ın hayatını anlatan dizi esaslı senaryosu ve sıkı oyuncu kadrosuyla büyük bir fan kitlesi yarattı. Bu vesileyle iki Escobar'ı hatırlamakta fayda var. (Aynı isimli bir belgesel, Pablo ve Andres Escobar'ın hikayesini anlatır) Kolombiya'nın en sevilen futbolcularından Andres Escobar, kalede bir dönem Beşiktaş forması da giymiş Oscar Cordoba'nın olduğu ABD maçında (1994 Dünya Kupası) kendi kalesine gol atmış, milli takımı elenen savunma oyuncusu Kolombiya'ya döndüğünde katledilmişti. Medellin kartelinin başındaki Pablo Escobar ile aynı ismi taşıyan bir futbolcu ise 1978'de Paraguay'da doğdu ama milli takım kariyeri sonradan vatandaşı olduğu Bolivya'da sürdü. Kolombiya'da Pablo Escobar fırtınasının estiği yıllarda dünyaya gele Pablo Daniel Escobar Olivetti, 2014 Dünya Kupası elemelerinde Ekvador'a iki gol attığında 38 yaşındaydı.

Herkes Jose Mourinho'nun çok kibirli biri olduğunu söylüyor ama bence Guardiola ondan çok daha kibirli biri. Mourinho ile bir araya gelmek; konuşmak büyük bir zevk.
(Mircea Lucescu /Zenit FC Teknik Direktörü)

BİR TAKVİM
Ada'da yasaklı El Clasico 3 Aralık'ta
Dünyada bütün futbolseverlerin tarihini merakla beklediği 90 dakikadır El Clasico. Barcelona ve Real Madrid'in dev randevusuna sezonun ilk yarısında Camp Nou ev sahipliği yapacak ve açıklanan tarih 3 Aralık Cumartesi Türkiye saatiyle 18:15. Gün ışığında elbette ki ilk kez El Clasico oynanmıyor ama liglerini Uzakdoğu ülkelerine pazarlayabilmek için yerel saatle 16:15'i seçen İspanyollar, Avrupa'da bir ülkede futbolseverleri üzdüler. İngiltere'de yerel saatle 14:45 ve 17:15 saatleri arasında tribünlerin dolması için naklen yayın olduğundan dolayı El Clasico, Ada'da yayınlanmayacak. Yeri gelmişken hatırlatayım, İngiltere Premier Ligi'nde sezonda oynanan 380 maçın sadece 168'i Britanya'da naklen yayınlanıyor yani Türkiye'de futbolseverlerin izledikleri Premier Lig maçı sayısı, İngiltere'den fazla. Bu haftanın en güzel maçı derseniz, yarın akşam 22:00'de Kloop yönetimindeki Liverpool ile Mourinho'nun Manchester United'ı arasındaki kapışmayı kaçırmayın derim...

15
Ülkesi deplasmanda son kez gol attığında sekiz yaşında olan Mattia Stefanelli, hafta içinde Norveç'e 4-1 kaybettikleri maçta San Marino'nun tek golünü attı ve 15 yıllık hasret bitti.

400
Otel ve AVM için Madrid Belediyesi'nden izin alamayan Real Madrid, Santiago Bernabeu Stadı'nı yenileme projesi için 400 milyon euro harcayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA