Türkiye'nin en iyi haber sitesi

ERDAL ŞAFAK

Bir Baykal klasiği

Baykal çok iyi bildiği manevralardan birini daha yaparak 3 Temmuz'da olağanüstü kurultay kararı aldı.
CHP böylece en çok ve en sık kurultay yapan parti olarak Guiness rekorlar kitabındaki yerini sağlamlaştıracak. Hatırlatalım; CHP, tarihinde 30 olağan, 11 de olağanüstü kurultay gerçekleştirdi. 3 Temmuz'daki 12'nci olağanüstü kurultay olacak. Tabii buna CHP'nin kapalı olduğu dönemde HP, SODEP ve SHP'nin (Hepsi de CHP bünyesinde eridi) kurultayları dahil değil.
Kurultay gündemi iki maddeyle sınırlı: Muhalif milletvekillerinin durumunun görüşülmesi ve Genel Başkan için güven oylaması.
Baykal bu atağıyla muhaliflerin tüzük ve seçim kurultayı girişimlerini kesmeyi amaçlıyor. Ama iki noktada anlayışlı olmasında yarar ver:
Olağanüstü kurultay, tasfiye hareketine yol açmamalı. Avrupa'daki sosyal demokrat partilerde de birçok hizip bulunuyor. Hiçbirinde yönetime ters düşen atılmıyor.
Tüzükteki anti-demokratik hükümlerin ayıklanması, daha doğrusu demokratik yeni bir tüzük hazırlanması talepleri hiç de yanlış değil.
CHP de kendini AB'nin kriterlerine uygun, yani çoğulcu, demokratik, hoşgörülü ve azınlıklara saygılı (parti içi muhalif grupları kastediyoruz) yapıya kavuşturmalı...

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!
YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.