Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Manşetlerimiz

SABAH'TAN MEKTUP

Haftanın son günü haberleri dağıtıp, gazetecilik jargonuyla "Birinci sayfayı çattık"tan sonra Turkuvaz Haber Ajansımız'ın Müdürü Cuma Ulus yanıma geldi.
"Ağabey" dedi, "Biliyor musun, Ağustos ayında super bir performans yakaladık. Ajansımız SABAH'a 12 manşet ve 10 sürmanşet haber sağladı. Hem de pek çoğu Türkiye'de gündem oluşturdu."
Doğrusu, başarılı olduklarını biliyordum ama bilançonun bu denli etkileyici olduğunu düşünmemiştim. Cuma'dan manşetlerin ve sürmanşetlerin dökümünü istedim. Hazırladı. Uzun listeden sadece birkaç örnek aktarayım:
Halis Ağa'nın 17 yaşındaki eşinin tartışıldığı günlerde İstihbarat Servisi'nden Neslihan Keskin, Toprak'ın kızıyla konuştu. Röportaj "17 yaşa zaafı var" manşetiyle gazetemize taşındı, günlerce konuşuldu.
Edirne muhabiri Murat Savaş'ın bir Bulgar profesörün Türk çobanın taşa kazdığı yazıyı arkeolojik eser ilan etmesi "Tarihi komedi" manşetiyle yer aldı.
Diyarbakır'dan Özgür Cebe'nin "Cesur karar" başlıklı haberi, PKK'lı oğlunun mezar taşına şehit yazdıran babayı beraat ettiren yargıcı SABAH'ın manşetine taşıdı.
17 Ağustos depreminin 10'uncu yılında Veli Göçer'in yeniden hatırlandığı günlerde İstihbarat Servisi muhabirlerinden Aliye Çetinkaya'nın iki atlatma haberi iki gün üst üste "Adaletin bu mu dünya" ve "Mışıl mışıl uyuyorum" manşetleriyle yayımlandı.
Kahramanmaraş'tan Sırrıberk Arslan'ın "PKK'yı dize getiren baba" manşeti, bölücü terör örgütünün ağına düşen oğlunu kurtarmak için çırpınan babanın müthiş öyküsünü SABAH okurlarına duyurdu ve çok ses getirdi.
İstihbarat Servisi muhabiri Ali Oktay'ın "Münevver'in sır mesajları" haberin hem rakiplerimize, hem de görsel medyaya günlerce malzeme sağladı.
Ali Oktay'ın haberini ertesi gün İstihbarat Servisi muhabirlerimiz Rıdvan Tezel ile Pervin Metin sürdürdü ve Münevver Karabulut'un mesajlaştığı teğmenin cinayet günü İstanbul'da olduğunu ortaya çıkardı. Bu iki haber, yayınlandıkları internet sitelerinde günün en çok okunan ve yorumlanan haberi oldu.

Haber Merkezi de bomba gibi

Cuma Ulus ve arkadaşlarının başarıları gerçekten müthiş... Derken, Haber Koordinatörümüz Şaban Arslan devreye girdi, "Haber Merkezi'nin Ağustos performansı da az-buz değil" dedi. Ondan da doküm istedim. İşte bilançoları: 3 manşet, 1 sürmanşet, 19 birinci sayfa haberi 4 dizi...
Haber Merkezi'nin üretiminden de örnekler sıralamak vacip oldu. Buyurun:
Gül Kireklo'nun "Bir bursla değişen hayatlar" ve "17 Ağustos" dizileri.
Haber Müdürü Burak Artuner'in "Halil İnalcık'ın ezber bozan tezleri" dizisi.
Yine Gül Kireklo'nun Kürt açılımına sanatçı desteğine öncülük eden "Sezen'e alkış" haberi.
Nevzat Çiçek'in "Çözümün ipuçları" manşeti.
Erhan Öztürk'ün "Dumlupınar Afyon'u istiyor" röportajı.
Şenol Gezer'in "İhbar mektubunda korkunç iddialar" haberi...
Şaban'ın hazırladığı uzun listenin sadece ilk sayfasından seçtiğim örnekler bunlar...
Sık sık tekrarladığım gibi, biz iyi bir ekibiz.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA