Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Sağlık haberleri

SABAH'TAN MEKTUP

Bu mesleğe 1970 Mart'ında Yeni Asır'da "Mütercim" olarak başladım. Daha birinci gün Genel Yayın Müdürüm merhum Cemil Devrim beni karşısına aldı ve ilk dersi verdi:
"Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de halk en çok sağlık ve hayvan haberlerine ilgi duyar. Bunu sakın aklından çıkarma."
Çıkarmadım. Yöneticilerime hep sağlık ve hayvan haberlerini önemsemelerini telkin ettim. Kendim yönetici olduğumda da sağlık ve hayvan haberlerine sayfalarda mutlaka ama mutlaka yer verdim.
Vermeye de devam ediyorum. 2009 Mart'ında SABAH'ın Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlenince ilk işim düzenli sağlık sayfası ve hayvan haberleri köşesi hazırlatmak oldu.
Malzeme, yani haber bulmakta da hiç ama hiç zorlanmadım. Çünkü dünyanın tüm önemli haber ajansları bültenlerine her gün mutlaka birkaç hayvan haberi koyuyorlar. Ayrıca benim bu ilgimi fark eden muhabirlerimiz de hayvan haberi yağdırmaya başladılar.
Sağlık haberlerine gelince; öyle bir sağlık editörümüz var ki, iki damla öneriden ya da bilgiden bir derya çıkarabiliyor.
Evet, Türk medyasının kuşkusuz en iyi sağlık editörü olan sevgili Esra Tüzün'den söz ediyorum.
Her gün hem SABAH'a, hem de GÜNAYDIN ekimize sağlık haberleri servis ediyor. Ayrıca neredeyse haftada bir de bir diziyi önüme koyuyor.
Merak edip Esra'ya sordum: "Son bir yılda kaç sağlık dizisi yayınladık?" Dosyasını açıp, listeyi çıkardı. 56 adet dizi! Hepsi de birbirinden önemli, birbirinden ilginç. Ve hepsi de ilgiyle, önemsenerek, hatta bir bölümü kesilip dosyalanarak okundu.
Sadece birkaçını anımsatayım: "Adli Tıp'tan cinayet profilleri", "Kıbrıs'ta yasak delip çocuk sahibi olmanın yolları", "Babalar da doğuma girmeli mi?", "İkinci hayatları yaşamanın yolları", "Pillerle şarj edilen yaşamlar", "Aşkı sağlıklı yaşamanın püf noktaları", "Türkiye'nin en iyi devlet hastaneleri", "Uçarak kurtulan hayatlar"...
Ve bugün Esra Tüzün'ün yeni bir dizisine başlıyoruz: "100 yılı devirmenin sırları".
Esra bu dizi için haftalarca Anadolu'yu dolaştı. Dağ köylerindeki, yaylalardaki, şehirlerdeki yüzyıllık dedelere, ninelere ulaştı. Hepsiyle saatlerce konuştu. Hepsinde "Bu kadar uzun ve sağlıklı bir hayatı neye borçlusunuz" sorusunun yanıtını aradı. Buldu da.
Dizimizi çok beğeneceğinizden eminim.
Uzun, sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA