Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Manşetlerimiz

SABAH'TAN MEKTUP

Geçtiğimiz haftaya SABAH'ın manşeti damgasını vurdu: "Doğal afet şehitleri". Hatırlayacaksınız; haberde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın Afyonkarahisar'daki cephanelik patlamasında hayatını yitiren 25 askerin ailelerine gönderdiği yazıda, çocuklarının "Görev esnasında doğal afet nedeniyle şehit oldukları" belirtiliyordu.
Kıyamet koptu tabii... Ve Milli Savunma Bakanlığı bu "Mevzuat utancı"nı temizlemek için kolları sıvadı. Onu da SABAH duyurdu: "25 şehit için özür atağı".

***

Övünmek gibi olmasın ama SABAH hafta boyunca hemen her gün özel manşetleriyle gündem oluşturmayı başardı. İşte birkaçı:
* "Azrail yargıya 3.5 ay fark attı": Ankara'da boşanma davası açtı diye eşi tarafından öldürülen Fatma Yılmaz'ı mahkeme cinayetten 3.5 ay sonra boşadı.
* "Tacizcilere şiddet davası": Taciz ve tecavüz soruşturmaları artık "Kadına şiddet" suçlarına bakan özel savcılar tarafından yürütülüyor.
* "Sınavda kopyaya radikal çözüm": ÖSYM yeni sisteme geçiyor: Sınavlarda test usulü yerine kopyaya karşı daha etkili "Açık uçlu soru" dönemi geliyor.
* "Baş döndüren bir yatırım": 2 milyar dolarlık yatırımla İstanbul, küresel tıp ve sağlık merkezi durumuna getirilecek.
* "Temiz reçete operasyonu": SABAH'ın "İlaçta rüşvet çarkı" haberi ses getirdi. Sağlık Bakanlığı doktorların ilaç firmalarından avantaj sağlamasına "Dur" dedi.
Özetle, haftanın 7 gününün 6'sında okurlarımızın karşısına "Özel haber" manşetleriyle çıktık.
***

Bu haftaya da iyi başlıyoruz. Sevgili Savaş Ay çok ağır ve yoğun bir tedavi süreci geçirmesine rağmen, yatağından kalkıp Türkan Şoray'la bir röportaj yaptı ki, okumaya doyamayacaksınız.
Bugünkü manşetimiz de özel: Van depreminin ilk yılının arefesinde Türkiye'nin o büyük acının yaralarını sarmak için ne denli özverili bir çalışma gerçekleştirdiğini rakamlarla ortaya koyuyor.
Her zaman söylüyorum; size SABAH yeter.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA