Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Son viraj

Resmen bir aydır, fiilen bir yılı aşkın süredir devam eden yerel seçimler kampanyasının son haftasına girdik. Sadece son değil, en zor, en gerilimli haftasına da.
Ben seçmen olarak 1969'dan, gazeteci olarak da 1973'ten bu yana seçimleri izliyorum.
Bu uzun meslek yaşamımda, bugüne kadar 1977 genel seçimlerini ve 1987 yasaklar referandumunu en heyecanlı ama bir o kadar da sancılı demokrasi sınavları olarak belleğime kazıdım.
Ne var ki... 2014 yerel seçimleri gerilimde yakın tarihimizin en zor sınavlarını bile katladı. Çünkü 30 Mart 2014 yerel seçimleri, sadece yerel yöneticilerimizi belirleyeceğimiz bir seçim olmaktan çoktan çıktı, bir referanduma dönüştü.

***

Fiilen bir yılı aşkın süredir devam eden seçim kampanyasında hem SABAH olarak, hem de SABAH çalışanları olarak hep dik durduk.
Sinirlerimizi de sapasağlam koruduk.
Bu son ama çetin mi çetin hafta boyunca da aynı soğukkanlılığı, aynı vicdan rahatlığını sergileyeceğimize, cesur çizgimizi sonuna kadar koruyacağımıza emin olabilirsiniz...
***

SABAH'ın "Ertesi gün" sayıları hep referans kaynağı olarak gösterildi. "Ertesi gün" ile elbette seçim sonuçlarının yayınlandığı pazartesi sayılarını kastediyorum.
Bu geleneği, bu zor misyonu bu kez de hakkını vererek yerine getireceğiz.
Muhabirlerimizden yazı işleri ekibimize, sayfa sekreterlerimizden grafikerlerimize kadar tüm SABAH kadrosu, 31 Mart 2014 tarihli SABAH'ın SABAH'a yaraşır zenginlikte ve görkemde sizlere ulaşabilmesi için tüm hazırlıklarımızı tamamladık.
Haftaya bugün işte yine öyle bir referans gazetesinde buluşacağız. Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA