Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Bilderberg

Komplo teorileri üreticilerinin ve tüketicilerinin (Hangisi daha çok acaba?) sadece gözleri ve kulakları değil, tüm duyuları Kopenhag'a çevrildi.
Çünkü, Bilderberg Grubu'nun 2014 toplantısı önceki gün Danimarka'nın başkentindeki Marriott Otel'de başladı.
Ve çünkü Bilderberg Grubu, komplo teorilerinin, özellikle de "Yeni dünya düzeni" ve "Dünyanın gizli efendileri" konulu teorilerin -Trilateral Komisyonu ile birlikte- olmazsa olmaz sosu.
Rastlantıya bakın; Bilderberg Grubu'ndan hemen önce de Trilateral Komisyonu yıllık toplantısını yaptı.
25-27 Nisan'da Washington'da.
Komplo teorisyenleri için yeme de yanında yat durumu!

***

Bilderberg'in Kopenhag buluşmasına 22 ülkeden 140 kişi katıldı. Grubun resmi sitesinde (www.bilderbergmeetings.org) yayınlanan listede Türkiye'den 5 katılımcı yer alıyor. Sayayım:
Mustafa Koç: Koç Holding Başkanı.
Umut Oran: CHP Genel Başkan Yardımcısı.
Nilüfer Göle: Sosyolog, öğretim üyesi.
Ümit Taftalı: İnan Kıraç Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi.
Cengiz Çandar: Gazeteci.
Bilderberg bu yıl bir Türk'ü daha çağırdı. Türkiye'den değil, Londra'dan: Büyükelçi Ahmet Üzümcü. Suriye'nin kimyasal silahlarının bu yıl küresel gündemin en önemli maddelerinden birini oluşturması nedeniyle Üzümcü, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün Genel Direktörü sıfatıyla davet edildi.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bilderberg'in 12 yıldır değişmez katılımcıları arasında yer alıyordu. Ama sanırım cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde bazı spekülasyonlara yol açılmaması için bu yıl pas geçti. Öyle ya; Babacan'a Bilderberg'de cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin sorular yöneltilmesi hemen hemen kaçınılmaz olacaktı.
***

Gelelim mönüye, yani Bilderberg'in Kopenhag buluşmasının gündemine... Grubun resmi sitesinde bu yıl tartışılacak konular şöyle sayılıyor:
Ekonomik canlanma sürdürülebilir mi?
Nüfusun yaşlanmasının bedelini kim ödeyecek?
Özel yaşam diye bir şey var mı?
Bilgi paylaşımı ilişkileri nereye kadar özel sayılabilir?
Teknoloji ve istihdamdaki önemli değişimler.
Demokrasinin geleceği ve orta sınıf tuzağı.
Çin'in ekonomik ve siyasal perspektifleri.
Ortadoğu'nun yeni görünümü.
Avrupa'da şimdi neler olacak?
Ukrayna. (Not: Olmasa şaşardım.)
***

Resmi gündem böyle ama komplo teorisyenleri bu maddelerin laf olsun torba dolsun diye sıralandığına, gizli gündemin asla öğrenilemeyeceğine inanıyorlar.
Bu kanılarında en azından kısmen haklı olduklarını söyleyebilirim.
Öyle ya; AB'nin tek ve ortak para birimine geçmesinin, daha ortada AB bile yokken Bilderberg Grubu toplantılarında önerilip benimsendiği ortaya çıkmadı mı?
Hatırlatayım: Bugünkü AB, 1957'de AET olarak kuruldu, Euro ise 1 Ocak 2002'de tedavüle girdi. Ama Bilderberg Grubu, bırakın Euro'nun doğmasını, AET'nin bile olmadığı bir dönemde, 1955'te Almanya'da yaptıkları toplantıda Avrupa'da tek paraya geçilmesi projesini ortaya attılar. "Gizli gündem" iddiacılarının sarıldıkları bir başka kanıt veya ipucu daha var: İtalya'nın en ünlü yargıçlarından Ferdinando Imposimato "Cezasız Trajediler Cumhuriyeti" adlı kitabında, ülkesinde 1970-1980 döneminde silahlı örgütlerin ve mafyanın estirdiği terör kasırgasında, sabotajlarda, suikastlarda, bombalı saldırılarda, Bilderberg'in de sorumluluğu olduğunu yazdı.
Doğru veya yalan... Ama şurası gerçek: Bilderberg Grubu ne demokratik bir oluşum, ne de şeffaf bir yapı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA