Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Ortak bildiri

İbrahim Uyar, Yurter Özcan, Adil Alper Yiğiter... Türk kamuoyunun ezici çoğunluğunun bu üç ismi bilmediğinden eminim.
Onlar üç siyasetçi.
Üç gün önce bana bir mail gönderdiler:
Mail'de "10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından ortak bir bildiri yayınlayıp seçmenlik görevini yerine getiren vatandaşlarımıza teşekkür ettik" deniyordu ve bir link vererek bildiriyi okumamı rica ediyorlardı.
Okudum. Ve "Helal size gençler" diye mırıldandım. Bakın üç genç siyasetçi hazırladıkları ortak bildiride neler diyorlardı:

***

"Yurtdışındaki vatandaşlarımızın, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimler için bulundukları yerlerde oy kullanabilmeleri yönünde sağlanan imkanla birlikte ülkemiz, katılımcı ve daha demokratik bir toplum hedefine uzanan yolculuğunda önemli bir merhaleyi geride bırakmıştır.
Bu yeni imkan çerçevesinde ilk uygulamayı teşkil eden ve 31 Temmuz-3 Ağustos 2014 tarihleri arasında Washington Büyükelçiliğimiz ile New York, Boston, Los Angeles, Chicago ve Houston başkonsolosluklarımızda düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin düzenli bir şekilde ve sükunet içerisinde tamamlandığını memnuniyetle müşahede etmiş bulunuyoruz.
Vatandaşlarımızın seçim boyunca sergilediği demokratik bilinç, halkımıza ve geleceğimize olan sarsılmaz güveni bir defa daha perçinlemiştir. ABD'nin farklı eyaletlerinde yaşayıp, farklı siyasi düşünce ve dünya görüşlerine sahip olan ve toplumun farklı kesimlerini temsil eden binlerce insanımızın bir araya geldiği bu seçimlerde, tüm bu farklılıkları ahenkle birleştiren ruha da şahitlik etme ayrıcalığını yaşadık.
Toplumumuzun müşterek paydası olan kalplerdeki Türkiye sevgisi ve akıllardaki Türkiye idealiyle de beslenen bu ruh, insanımıza daha iyi hizmet edebilme gayretinin sergilendiği ulusal uzlaşı ve dayanışma bağlamında örnek bir tablo sunmuş ve milletimizin birlik ve beraberliğinin daha da pekişmesine katkıda bulunmuştur.
Seçim günü sandık başına gelip oylarını kullanarak bizleri mutlu eden ve böylece geleceğe dair ümidimizi güçlendiren değerli vatandaşlarımıza, mensubu olduğumuz siyasi partiler adına en derin şükranlarımızı sunuyoruz. Seçim sürecinde görev alan Dışişleri Bakanlığı çalışanlarına da sabırlı ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimizi ifade etmek istiyoruz.
Temennimiz, vatandaşlarımızın takip eden seçimlere teveccühünün artarak sürmesi ve seçimlerin, sonucu ne olursa olsun, ABD'deki Türk toplumunun birlik mesajı verdiği bir demokrasi bayramı olarak idrak edilmesidir."
***

İbrahim Uyar, Yurter Özcan, Adil Alper Yiğiter... Onlar ABD'de yaşayan üç Türk siyasetçi.
Üçü de farklı partilerde siyaset yapıyorlar.
Uyar: Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti adına çalıştı.
Özcan: CHP'nin ABD temsilcisi.
Yiğiter: Seçimde MHP adına görev yaptı.
Ortak bildirilerinde ne güzel bir uzlaşı, ne olgunluk sergiliyorlar; değil mi? Darısı Meclis'tekilerin başına!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA