Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SALİH TUNA

Akıncılar buluşması üzerine

Gençlerin ahlakını bozmakla suçlandığı için idama mahkûm edilen Sokrates, "Neden hep gençlerle ülfet edersin?" sorusuna şu cevabı vermiş:
"Ben at terbiyecilerinin yaptığını yapıyorum; çünkü onlar terbiye için zinde tayları ele alıyor, yaşlı ve pörsümüş beygirleri değil..."
İsmet Özel eski bir yazısında bunu aktardıktan sonra, bir görüş etrafında toplanmak konusunda gençlere öncelik tanınmasını hatalı bulduğunu söyler. Bilgi ve ahlak bakımından insanları at, koyun veya herhangi başka bir hayvan imişler gibi algılamanın hatasına dikkat çekerek, "Eğer doğruluk istiyor ve bu isteğimizi başkalarıyla paylaşma gereği duyuyorsak muhatabımızı yaş ve cinsiyet bakımından ayrıma tâbi tutmanın ne anlamı var?.." der.
Şairimiz bununla da kalmaz.
"Sokrates 'Gençlerle ilgilenmekle günden güne gençleşiyorum' deseydi daha mantıklı bir cevap vermiş olurdu" kanaatini dillendirir.
"Gençleşmek" ifadesine dikkat isterim.
Hiçbir hayvan zamanla gençleşmez. Çünkü "gençleşmek" ahlak ve duruşla alakalıdır.
Nuri Pakdil ustamız da insanların değil ancak hayvanların yaşına bakılacağı düşüncesindeydi.

***

Benim gözümde Necip Fazıl hep gençti. Daha doğrusu yaşadığı sürece her geçen gün gençleşiyordu.
Sezai Karakoç, Nuri Pakdil, İsmet Özel, Sadık Albayrak, Atasoy Müftüoğlu da öyle.
Onlar ki ilk günkü dava aşkıyla yaşadılar, zerre miskali yalpalamadılar. Onlar ki verdikleri söze hep sadık kaldılar, ayaklarını sabit tutma dirayeti gösterdiler. Onlar ki hiçbir zaman gevşemediler.
Hep genç kalmayı başardılar.
Onun için, mesela, Sezai Karakoç'un vefatı bir "gençlik ölümü" gibi yüreğimizi dağladı.
1980 öncesi Türkiye'deki en önemli gençlik hareketlerinden biri olan Akıncılar Hareketi mensuplarının 20 Kasım Cumartesi günü Bursa Kozluören Köyü'nde "Büyük Akıncılar Buluşması" adı altında yeniden bir araya geldiği toplantıya katıldığımda bunları düşündüm.
Toplantıyı organize eden Fatih Akıncılarının Onursal Başkanı Sayın Mehmet Şahin başta olmak üzere çoğu 60'lı yaşlardaydı ama tamamına yakını gençti.
Lütfettiler, davet ettiler, "Şeref Belgesi" takdim ederek onurlandırdılar. Bu buluşmayı geleneksel hale getireceklerinin de müjdesini verdiler.
Toplantıya Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da coşkuyla alkışlanan bir mesaj gönderdi. Özetleyerek paylaşmak isterim:
"Kelimeyi şehadeti yaşamak ve yaşatmak şuuruyla kurulan Akıncılar Hareketi, bu milletin topundan, tüfeğinden, kalabalıklarından çok daha değerli olan bir gücünün; imanlı, inançlı, cesur gençliğinin adıydı... Akıncılar Hareketi, faaliyete geçtiği ilk günden itibaren milletimiz tarafından sahiplenilmiş ve 12 Eylül darbesiyle kapatıldığı güne kadar, tarihte eşine az rastlanacak destansı bir mücadeleye imza atmıştır... Ülkemizdeki pek çok hayırlı hizmet gibi bu hareketin de fikir babası rahmetli Erbakan Hocamızdır.
Merhum Erbakan Hocamızın, 'Batıl bir davada zirve olmaktansa, hak davada zerre olma' düsturuyla yürüttüğü davanın en önemli, en aksiyoner kolu Akıncılar olmuştur.
Hak ve hakikat yolunda verdikleri büyük mücadelede Akıncıların çektikleri çilenin tek bir zerresi bile, hamdolsun, boşa gitmemiştir. Metin Yüksel kardeşimiz başta olmak üzere, hatıraları yüreklerimizde yaşayan aziz şehitlerimizin canları pahasına verdikleri mücadeleyi, onlara layık olabilme umuduyla her alanda sürdürerek bugünlere geldik (...) Sizlerin de, şehidimizin emanetine hürmeten Fatih Akıncıları Derneği çatısı altında 2009 yılından itibaren yeniden sürdürmeye başladığınız çalışmaları takdirle takip ediyorum (...) Rabbim yâr ve yardımcımız olsun temennisiyle, her birinizi muhabbetle kucaklıyorum. Kalın sağlıcakla..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA