Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Toparlanmanın sinyalini fuarlar verecek

Ekonomik krizin otomotiv sektöründe açtığı yaralar hükümetlerin verdiği teşviklerle Avrupa'da iyileşme sürecine girdi. Uluslararası Otomotiv Sanayicileri Birliği OICA'nın verilerine göre Ocak-Ekim döneminde Avrupa'da otomotiv pazarında daralma yüzde 5'e geriledi. Yani pazardaki düşüş hız kesti. Almanya başta olmak üzere Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Fransa ve Polonya gibi ülkelerde satışlarda artış görüldü. Ancak, kanama durmadı. Çünkü otomotiv, krizle en az 5 yıl geriye gitti. Bu yüzden toparlanmanı uzun süreceği, Avrupa'da pazarın 2011'den itibariyle toparlanma sürecine gireceği tahmin ediliyor.

Kriz iptal ettirdi

Toparlamanın işaretlerinden biri de otomotiv fuarları. Küresel krizle iptal edilen otomotiv fuarları, 2011'de yeniden takvime uygun düzenlenmeye başlanacak. İptal edilen birçok fuar yeniden OICA takvimine girdi. Bu yıl listede yer alan, Moskova, Zagreb, Amsterdam, Milano Ticari Araç Fuarları ile Budapeşte, Atina ve Buenos Aires fuarları iptal olmuştu.
Bazı fuarların tarihleri değiştirilirken, bazı otomobil fuarları ise ticari araç fuarlarıyla birleştirilmişti. Birçok otomotiv firması da tasarruf tedbirleri nedeniyle fuarlara katılmama kararı almıştı.
2011 yılı itibariyle ise artık tüm fuarlar, kriz öncesinde olduğu gibi normal takviminde düzenlenecek. Otomotiv firmaları da tam kadro fuarlardaki yerini alacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA