Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

İstanbul'da en fazla otomobil Bakırköy ve Kadıköy'de var

Toplam araç parkının yaklaşık yüzde 26'sı İstanbul'da bulunuyor. İstanbul, bin kişiye düşen araç sayısında da açık ara önde. Frost & Sullivan'ın raporuna göre, 2025 yılında bu rakam 138'den 150 adete çıkacak.
İstanbul'da bin kişiye düşen araç sayısı diğer illere göre oldukça yüksek ama bazı ilçelerdeki araç sayısı İstanbul ortalamasının da çok üstünde.
İstanbul Avrupa yakasında bin kişiye düşen araç sayısına bakıldığında Bakırköy ve Beşiktaş'ın öne çıktığı görülüyor. Bakırköy'de bin kişiye düşen araç sayısı 244 adetken, bu sayı Beşiktaş'ta 240 adet. Anadolu yakasında araç sayısının en yüksek olduğu ilçe Kadıköy. Kadıköy'de bin kişiye düşen araç sayısı 216.
İstanbul'da bin kişiye düşen araç sayısının düşük olduğu ilçelere baktığımızda ilginç bir tabloyla karşılaşıyoruz. Avrupa yakasında bin kişiye düşen araç sayısı en düşük olan ilçeler 53 adetle Eminönü, 66 adetle Bağcılar, 68 adetle ise Esenler. Anadolu yakasında bin kişiye düşen araç sayısının en düşük olduğu ilçe 60 adetle Sultanbeyli.
Bir başka veri de otomobil sahipliğiyle ilgili. Bugün 100 kişiden sadece 35'inin otomobili var. Bu sayı 2023'te yüzde 35 artarak 60'a çıkacak.
Otomobil sahibi olanların yüzde 31'inin tek bir aracı var. Yüzde 3'ünün 2 aracı varken, 3 ve daha üstü araç sahibi olanların oranı yüzde 1. Bütün bu rakamlar, Türkiye'nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu gösteriyor. Zaten bu yüzden Türkiye, otomotiv firmalarının gözbebeği.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA