Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Bu pick-up sürücüye smokin giydirecek

Tasarımı ve konfor özellikleriyle lüks SUV'lara rakip olan yeni Hilux, pick-up'ların imajını değiştirecek. Kamyonet imajına son verip, smokinle sürülen lüks araca dönüştürecek

Toyota, yenilenen Hilux modeliyle Türkiye'deki pick-up algısını kökten değiştirmeye hazırlanıyor. 8'inci nesil Hilux'ı ticari araçtan çıkarıp, lüks araç segmentine dahil ediyor. Hilux'ın İzlanda'da yapılan test sürüşünde konuşan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO'su Ali Haydar Bozkurt, yenilenen tasarım ve konfor özellikleriyle öne çıkan Hilux'ın kamyonet imajından kurtulduğunu söyledi. Hem şehirli hem de iş aracı özelliklerinin yeni Hilux'ta toplandığını anlatan Bozkurt, "Land Cruiser'dan esinlenmiş, hatta direkt alınmış özellikler Hilux'ta da var. Hilux ile dünyanın her şartında gündüz işinizi yapabilir, seyahat edebilirsiniz. Ama gece olunca da yaşadığınız şehrin en lüks restoranlarına bir 4x4 kullanıcısı olarak smokininizi giyip gidebilirsiniz. Zaten Hilux'ın en üst donanım seviyesinin ismi de bu özelliğinden dolayı Hi-Cruiser" diye konuştu. Ekimden itibaren satışa sunulacak Hilux ile segment liderliğini hedeflediklerini anlatan Bozkurt, şöyle devam etti: "Hilux'ın en büyük pazarı Akdeniz bölgesi. Ancak yeni nesille birlikte artık batıda, büyük şehirlerde de daha fazla satacağız. Hilux, Corolla'dan sonra en fazla satış yaptığımız ikinci ana modelimiz olacak. 2014'te bin 670 adet satmıştık. Yaklaşık yüzde 15'lik bir pazar payımız var. 2016 hedefimiz ise segmentinde yüzde 30 civarında pay alarak, 5 bin adetlere çıkarmak ve pick-up segmentinde lider olmak."

İKİ MOTOR SEÇENEĞİ VAR
Hilux'ın 8'inci nesli; offroad yetenekleriyle SUV tarzı bir sürüş konforu sunuyor. 4x4 yetenekleri ile Land Cruiser seviyesine yakın olduğunu ispatlıyor. Önceki jenerasyona göre 70 mm daha uzun (5.330 mm), 20 mm daha geniş (1.855 mm) ve 35 mm daha alçak (1.815 mm) olan Yeni Hilux, daha fazla taşıma kapasitesiyle dikkat çekiyor. Hilux, iki motor seçeneği ile satışa sunuluyor. Yeni 2.4 D-4D dizel motor 150 bg güç/400 Nm tork üretirken, 2.8 D-4D dizel motor ise 177 bg güç/450 Nm tork güç üretiyor. 2.4 D-4D motora sahip Hilux, 6 ileri manuel şanzıman ile sunulurken, yeni 2.8 D-4D ise dört tekerlekten çekiş ve yeni 6 ileri Süper ECT otomatik vites kutusuyla donatıldı.

LAND CRUİSER ÇITAYI YÜKSELTTİ
İzlanda'da tanıtılan bir başka yeni Toyota modeli Land Cruiser Prado oldu. 60 yılı aşkın offroad geçmişine sahip olan Land Cruiser Prado, yenilenerek çıtayı daha yukarıya çıkartmayı başardı. Rakipsiz off-road performansı ve dayanıklılığı sayesinde dünyanın en güvenilir 4x4'ü olarak ün yapan Land Cruiser Prado, şimdi 177 bg güç üreten yeni 2.8 litre D-4D turbo dizel motor seçeneğini de sunuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA