Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Türk yıldızları şov yaptı

Türk yıldızları Bursalı Egea ve Adapazarlı Toyota C-HR Cenevre Otomobil Fuarı'nda şov yaptı. 1.5 milyar euroluk yatırımla Türkiye'de üretilen araçlar katılımcılardan tam puan alarak fuarın gözdesi oldu

Dünyanın en büyük otomotiv şovlarından Cenevre Otomobil Fuarı'na Türkiye damga vurdu. Bursalı Egea Ailesi ve Adapazarlı Toyota C-HR'ın dünya prömiyerini yaptığı fuarda 1.5 milyar euro yatırımla hayata geçirilen Türk yıldızları adeta şov yaptı. Toplam 1 milyar dolar yatırımla Tofaş'ın yarattığı Egea (Ege) Ailesi tam kadro fuarda yer aldı. Fiat, Avrupa'da Tipo adıyla satışa sunduğu hatchback ve station wagon modelleri ilk kez Cenevre'de vitrine çıkardı. Tofaş, Egea'dan 2023'e kadar 1.2 milyon üretim, 10 milyar dolar ihracat hedefliyor. Fuarın Türk yıldızlarından biri de Toyota'nın yeni kompakt crossover modeli C-HR oldu. 450 milyon dolar yatırımla Toyota'nın Adapazarı fabrikasında 2016 sonunda itibaren üretilmeye başlanacak araç Cenevre'de vitrine çıktı.

Otomobille 'Drone' bir araya geldi

Her fuarda konseptleriyle adından söz ettiren, denizde yüzen havada uçan otomobiller tasarlayan İsviçreli Rinspeed bu kez 'Drone'lu Etos konseptiyle sahne aldı. Etos'un bagaj kısmındaki özel pistte yer alan Drone, sürücünün izlediği 8 kamerayla kontrol ediliyor.

Dünyanın zenginleri sıraya girdi

BugattI'nin Veyron'un yerine ürettiği Chiron 1500 beygir güç ve 1600 Nm torka sahip 8 lt W16 motoruyla dikkat çekiyor. Son hızı 463 km/s olan otomobil, 300 km/s'ye 13 sn'de çıkıyor. Avrupa'da 2.8 milyon euro olan bu otomobili almak için 100 kişi sıraya girmiş.

En hızlı en güçlü

İngiliz Arash Motor Company, fuarda AF10 modelinin yeni versiyonunu tanıttı. 4 elektrik motoruyla beraber çalışan 6.2 litrelik V8 motoruyla dikkat çeken hibrid 0'dan 100'e 3 saniyede ulaşıyor. AF10'un maksimum sürati ise 323 km.

Asfaltı ağlatıyor

PaganI'nin 20 adet üreteceği 2.5 milyon euroluk Huayra BC fuarın gözdelerindendi. 800 beygir güç ve 6 litrelik motora sahip araç, 100 km/s hıza 3 saniyenin altında ulaşıyor.

Apollon yola indi

Alman Apollo, fuarda Apollon modeli ile şov yaptı. Araçta karbon fiber ön tampon eki, eğimli ön cam ve çamurluk hava girişleri var. 1.000 beygirlik Apollon'un maksimum hızı 467 km.

SUV'la liderlik hedefliyor

Toyota Pazarlama ve Satış CEO'su Ali Haydar Bozkurt, C-HR modeliyle segment liderliğini hedeflediklerini kaydetti. C-HR modelinden yılda 15 bin adet satmayı öngördüklerini belirten Bozkurt, "Türkiye'de ciddi beklenti içindeyiz. Bu Corolla'dan sonra en çok satan model olacak" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA