Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Samuray’dan ‘ticari’ atak

Japon Toyota yeni hafif ticari araç modeli Proace ile yepyeni bir segmente giriyor. 2017’nin ilk çeyreğinde satışa sunulacak Proace, Türkiye’de yedi güçlü markayla rekabet edecek

Türkiye'de Citroen, Fiat, Ford, Mercedes- Benz, Peugeot, Renault, Volkswagen gibi markaların yer aldığı hafif ticari araç pazarına Toyota da giriyor. Düne kadar hafif ticari araç modeli olmadığı için rekabetten geri kalan Japon markası, yeni modeli Proace ile giriş yapmaya hazırlanıyor. PSA (Peugeot- Citroen) işbirliğiyle üretilen ve Proace adı verilen ticari araç 2017'nin ilk çeyreğinde satışa sunulacak. İlk yıl 2 bin adet satış yapmayı planladıklarını söyleyen Toyota Pazarlama ve Satış CEO'su Ali Haydar Bozkurt, Proace ile pazarda önemli bir pay almayı hedeflediklerini ifade etti. Toyota için yeni olan CDV ve MDV segmentine girmeye hazır olduklarını anlatan Bozkurt, "Hilux'tan sonra, Proace VAN ve Proace VERSO modellerimiz, hafif ticari araç pazarındaki satışlarımızın artmasına önemli katkı sağlayacak. Yeni aracımız Türkiye'deki satışlarımızda da itici güçlerimizden olacak" dedi.

TİCARİ ARAÇ AYARI
Hafif ticari araç pazarında deneyimi olmayan Toyota Türkiye, şimdiden ticari araç satışı ve satış sonrası için hazırlık yapmaya başladı. Bozkurt, yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Toyota Türkiye olarak, bu segmenti binek otomobil işinin yanında tamamen yepyeni bir iş olarak görüyoruz. Hem satış, hem de satış sonrası için ekiplerimizi hazırlıyoruz ve eğitiyoruz. Satış, satış sonrası ve ikinci elde Toyota kalitesini müşterilerimize sunmaya hazırlanıyoruz. Satın alınmasından, servisine, finansmanından ikinci ele kadar müşterinin hayatını nasıl kolaylaştırırız buna çalışıyoruz. 360 derece bir hazırlık içindeyiz."

Devrim gibi hibrit kararı
Bozkurt, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çevreci teknolojilerin desteklenmesini istediklerini söyledi. Son yayımlanan kanun değişikliği ile Türkiye'de bu konuda bir adım atıldığını ifade eden Bozkurt, "Konvansiyonel ve elektrikli otomobiller için bir vergi tanıtımı varken, hibrit ile ilgili bir tanım yoktu. Kanun değişikliği ile artık hibrit de tanım olarak literatüre girdi. Henüz bir teşvik söz konusu değil ancak, bu devrim niteliğinde bir adım" dedi.

Hem yük hem yolcu taşıma amaçlı
Toyota Proace, hem yük hem de yolcu taşıma amaçlı ürün yelpazesi ile hafif ticari araç pazarında yer almaya hazırlanıyor. Yeni model VAN ve VERSO olmak üzere iki versiyonla Türkiye'de satışa sunulacak. Proace VAN profesyonel ihtiyaçlara yanıt verirken, konforlu ve geniş bir araç arayanların beklentilerini de karşılıyor. Proace VAN'ın 'kompakt, orta ve uzun' olmak üzere üç gövde boyutu bulunuyor. Ayrıca VAN versiyonunda 95 bg'den 150 bg'ye kadar dört farklı dizel motor ve manuel şanzıman seçenekleri var. Proace VERSO gerçek bir MPV esnekliği sunuyor. VERSO'da güçleri 115 ile 177 bg arasında değişen üç farklı dizel motor alternatifi söz konusu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA