Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞEBNEM BURSALI

İttifak dünden daha sağlam

Türkiye son 6 yıldır kuşatılmaya çalışılıyor. En son 15 Temmuz'da kalkıştılar. Her saldırıyı tek bir güç sayesinde atlattı Türkiye: Milli birlik ve beraberlik. Cumhur İttifakı da, AK Parti ve MHP'nin zorunluluklarından doğmadı.
Türkiye'nin yaşadığı beka sorunundan vücut buldu.
Siyasi tarihimizde çok nadir görülen bir fedakârlık örneği olarak her iki parti de siyasi önceliklerini değiştirdi. Türkiye, 21. yüzyılın ikinci çeyreğine girerken nelerle uğraşıyor? Bölgesel ve küresel ablukaya alınma çabalarına, bölücü teröre karşı mücadelemize, Suriye iç savaşına ve sınırımızda kurulmaya çalışılan terör devletine tüm gövdemizle direnişimize karşı bütün dünya üzerimize geliyor. Döviz kurunu silah olarak kullanmaya kalkanlara, faiz-rant ve IMF lobisine ve sıcak para baronlarının ekonomik terör yoluyla bizi sindirmeye çalışmasına direniyoruz. Eski Türkiye özlemiyle bize diz çöktürmeye çalışanlara karşı sarsılmaz ve sağlam duruş sergileyen Cumhur İttifakı'nın bugün hedefte olması da bu yüzden.
MHP üzerine oyun kurulmaya çalışılması, her köşebaşındaki yerli-yabancı ortaklarıyla Cumhur İttifakı'na saldırılmasının da sebebi bu.
AK Parti kampında Başkan Erdoğan'ın konuşmasında fırtına bekleyenler, pazartesi günü MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin ittifakı bozacağını umanlar felaket senaryolarının nasıl boşa çıktığını gördüler. Erdoğan; Cumhur İttifakı bu ülkenin çimentosudur derken, Devlet Bahçeli de dün ne diyorsa bugün de aynı şeyi söylüyor: "Cumhur İttifakı'nın akıbeti, Türkiye'nin kader çizgisi ile kesişmiştir.
Cumhur İttifakı'nın surlarında kim gedik açmaya yelteniyorsa; bu ittifakın varlığı her kim ya da kimlerin keyfini kaçırıyorsa onlar milli birlik ve kenetlenmenin muarızı (karşısında olan), büyüyen-gelişen ve prangalarından kurtulan Türkiye'nin muhasımıdır (düşmanıdır). 2023'ün güçlü Türkiye'sine, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına Cumhur İttifakı ile girilecektir." Sandık için değil, ülkenin bekası için kurulan bu ittifakın her iki ortağının her tür oyuna nasıl karşı durduğunu bir kez daha gördüler. Şimdi önümüzde 4 buçuk yıllık seçimsiz dönemde yapılacak çok iş var. Önümüzdeki günlerde Erdoğan-Bahçeli buluşmasıyla hem yeni dönemin yol haritası birlikte ve eskisinden daha güçlü şekilde oluşturulacak, hem dosta-düşmana verilecek tek kare fotoğrafla başka söze gerek kalmayacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA