Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞEBNEM BURSALI

Y-CHP’ye yakışan...

Fitili biraz da Kemal Karataş ateşledi. Neyi ateşlediğini biraz sonra izah edeceğim ama önce Kemal Bey kim onu anlatayım. CHP'nin İzmir eski İl Başkanlarından Kemal Karataş, şu anda CHP'nin üyesi bile değil, çünkü ihraç edildi. Tanıyabileceğiniz en CHP'li isimlerden Kemal Karataş'ın partisinden ihraç edilmesinin sebebi; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilir seçilmez Tunç Soyer'in, Varyant'ta özel görüşmeler ve konuk evi olarak kullanılan Şato'ya ailesiyle birlikte taşınması ve konut olarak kullanmasını eleştirmesi. Karataş ile ilgili bu açıklamasından dolayı "disiplin suçu" işlediği yönünde karar alındı ve jet hızıyla CHP'den ihraç edildi.
Gelelim asıl mevzuya; fitilin ve ateşin ne olduğuna. Kemal Karataş, kah HDP ile seçim ittifakı kah milletvekili transferleri, kiralık vekil kararları başta olmak üzere yönetimin kararlarını sosyal medyasından eleştiren bir partili. Son olarak; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etmeyen Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi ve şöyle yazdı:
"Sen; oturduğun koltuğun sahibi, kurucusu olduğu partinin Genel Başkanı ol, yöneticisi ol, milletvekili ol, sen de uy düzene Ata'nın huzuruna gitme. Hem de en anlamlı günde. Tepkiler gelince, eleştiriler çığ gibi büyüyünce uydur; 'CHP Anıtkabir'i saat 19.19'da ziyaret edecektir' diye açıklama yap.
Olmadı CHP olmadı. Mızrak çuvala sığmadı. Katakullenin alası bu yaptığın. Bu sana yakışmadı diyeceğim ama; tam tersi, bu sana yakıştı!.
Sen yeni CHP'sin ya. Yeni kurduğun kadroların, Atatürk'e karşıtların çok senin. Her fırsatta partiden gerçek Atatürkçüleri, ulusalcıları, yurtseverleri atıyorsun ya! Bu sana yakıştı. Emperyalist işbirlikçilerin yeni yolundasın. Halk henüz daha bunun farkında değil. Bugün Y-CHP dediğiniz gerçek CHP'li olmayanların işgali altındadır. Ve; halkın bunu öğrendiği gün; CHP'nin de kurtuluşudur!"
Tepki fitilini ateşleyen Karataş'tan sonraki gelişmeleri takip etmişsinizdir. Koronayı bahane edip 19 Mayıs'ta Ata'nın huzuruna gitmeyi akıl edemeyen CHP yönetimi, Karataş ve onun gibi partililerin çığ gibi büyüyen tepkileri sonrasında apar topar harekete geçti. Dün; Abdülkadir Selvi köşesinde belirtti. CHP yönetimi 19 Mayıs Salı günü saat 13.40'ta Anıtkabir'e resmi başvurusunu yapıyor ziyaret izni için! Normalde saat 17'ye kadar ziyaret izni verilmesine rağmen; CHP'nin son dakika gelen bu talebi reddedilmiyor. Ve; alelacele ziyarete karar verildiği için de yeteri kadar parti yöneticisi toparlanamıyor ve CHP liderinin makam aracıyla insanlar içeriye gizli gizli sokuluyor!
Siz, sabahtan akşama kadar ilgili ilgisiz her konuda Atatürk istismarcılığı yapıp, Atatürk ismi üzerinden yaptığınız her uygunsuzluğa bir kılıf bulmaya çalışacaksınız; siyasetinizi bu istismar üzerine kuracaksınız, her fırsatta bu Cumhuriyeti biz kurduk diyeceksiniz ama bu ülkenin kurucu temellerine aykırı her şeyi yapmayı kendinize ve siyasetinize uygun görüp, bir de büyük devlet adamı, kurucu önder Atatürk'ü, en büyük bayramlardan birinde ziyaret bile etmeyi aklınıza getirmeyip; tepki gelince niyetlenip onu da elinize yüzünüze bulaştıracaksınız. Buna apaçık; yüzsüzlük denir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA