Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞEBNEM BURSALI

Esenyurt fotoğrafını unutma!

Diyarbakır HDP İl Binası önündeki evlat nöbetlerinde 513. gününü dolduran anneler, orada bulundukları her dakika sadece bizlere değil, tüm dünyaya HDP'nin nasıl bir parti olduğunu da haykırıyorlar aslında. HDPKK kısaltmasıyla anılan bir partinin; terör örgütünün insan kaynakları ve askerlik şubesi gibi iş görmesine artık şaşırmazken, Esenyurt'taki görüntüler olayın bir de PKK'nın doküman ve envanter şubesi olduğunu gösterdi.
Terör örgütü elebaşı Öcalan'ın posterleri, çok sayıda örgütsel doküman ve paçavraların hepsi HDP'nin Esenyurt İlçe Başkanlığı'ndan çıktı. Bizim demokrasi seviyemizi eleştiren Batı dünyasının herhangi bir ülkesinde yaşansa, değil partiyi kapatmak, sorumluların yasal ceza almalarıyla ilgili en küçük bir tereddüt bile edilmeyeceği ortada.
Bu görüntüler İtalya'da, Almanya'da, Hollanda'da, Belçika'da, İspanya'da, Fransa'da, İngiltere'de olsaydı müsaade edilir miydi? Hatırlayın, bu ülkelerin hepsi, kendi ülkelerindeki terör örgütlerine yönelik her türlü kararı, hukuku düşünmeyerek, fiili durum meydana getirerek aldılar. İşte bu yüzden zaten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın adresi de içeriden ziyade Avrupa ülkeleri oldu: "Demokrasinin istismarı her daim mümkündür. AİHM kararları, Venedik kriterleri.. Batı istismara müsaade etmiyor ama bizden istiyor. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde buna müsaade edilmez..."

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz


Türkiye'nin en doğusunda, Diyarbakır'da sözde gözlerden uzak yerde yaşananları biliyorken, İstanbul'un göbeğinde Esenyurt'ta ortaya çıkan bu manzaralar istisna mı sanıyorsunuz? Terör örgütü dağlarda sıkıştıkça maalesef CHP ile ittifak yaptığı şehirlerde nefes alır hale geldi. Demokratik ve meşru ortamı, gayrimeşru hale getirmek adına hız kesmiyor bu nefesle HDP.
Şehirlerin göbeğinde terör örgütünün eğitim merkezleri haline gelen, kadro temin yeri, insan kaynağı merkezi, propaganda ve örgütsel doküman tedarik adresi olan HDP ile ilgili şaşırmadık da, Millet İttifakı ortaklarının tutumunu anlamak gerçekten zor... O yüzden bir kez daha tekrar tekrar diyorum ki: Esenyurt HDP binasından çıkan o fotoğrafı kimse unutmasın ve aklını başına alsın!

***

KADIN İSTERSE...

Hayal et, gayret et ve gerçekleşsin. Hiçbir şeyin imkânsız olmadığına, bir hedef belirlediğin ve gereğini yaptığın zaman gerçekleşmemesi için hiçbir sebebin olmadığına önce kendimiz inanacağız, sonra bir bir nasıl gerçekleştiğini göreceğiz.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın önceki gün açıkladığı kadın kooperatifleri öncelikli hibe destekleri, sadece ailenin değil, toplumun da ana direği olan kadınlar için benzer bir motivasyon kaynağı. Sadece kadınlara değil, üretim ve istihdama katkısı olacak projelerin destekleneceği bu adımla; etkinlik ve verimlilik, teknoloji ve yeni üretim tekniklerinden yararlanılmasına kadar çok geniş bir hedef var.
Kooperatiflerin Desteklenmesi (KOOP-DES) adı verilen programla geçen yıl 41 ilde faaliyet gösteren 139 kadın kooperatifinin 149 projesine 150 bin liraya kadar verilen destekler bu yıl da devam edecek ve bu rakamın çok üstünde bir başvurunun olması bekleniyor. Kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatifler eliyle kırsal kalkınma ve yerinde yaşam, yani büyük şehirlere göçün önlenmesi de cabası. Kadın isterse her şeyi başarır. Ne duruyorsunuz o zaman?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA