Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

İstikrar ve güven bozulmaz

Bir klasik haline gelen 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na sponsor olan Vestel, bisikletin yaygınlaşmasını sağlayacak. Yatırımlarını da sürdüren grubun İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, seçimin ardından işlerin daha da iyileşeceği görüşünde

Vestel sponsorluğunda düzenlenen 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu geçtiğimiz günlerde yapıldı. Yarışmacılar, Vestel'in, Manisa'da 1 milyon metrekare üzerine kurulu üretim üssü Vestel City'nin içinden geçerek, dünyada bir ilke imza attı. SABAH gazetesi olarak, 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu heyecanına Ahmet Nazif Zorlu ve Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan ile birlikte katıldık.

VESTEL BİSİKLET YOLU GELİYOR

Bisiklet Turu'na ev sahipliği yapmanın önemine dikkat çeken Turan Erdoğan, "Dünyanın tek kıtalararası bisiklet turu Vestel City'den geçerek tarihte bir ilke sahne oldu" dedi. Bisiklet sporunu sahiplenmek istediklerini ifade eden Erdoğan, Vestel'in üstlendiği misyonla spora, sağlıklı yaşama ve sürdürülebilir çevre etkinliklerine yatırım yapacağını söyledi. Erdoğan, "İnsanların bisiklete rahat binmeleri için belediyelerle işbirliği yaparak, Vestel bisiklet yolları oluşturmayı hedefliyoruz. Yerel bisiklet festivalleri ve sosyal sorumluluk projeleriyle desteğimizi artıracağız. Türkiye artık bisiklet sporunda daha güçlü pedal çevirmeye hazır" dedi.

Neden bu tura sponsor oldunuz?
Cumhurbaşkanlığı Turu, Türkiye'de bir klasik haline geldi. İsabetli karar aldığımızı düşünüyoruz. Böyle bir organizasyonun sahiplenilmesi Türkiye'nin tanıtımına ciddi katkıda bulunuyor.

Son zamanlarda bisiklet, ondan önce Kenan İmirzalıoğlu ve Vestel robot gibi önemli tanıtımlar yaptınız. Bu tanıtım hamlesinin amacı neydi?
Biz yerli teknoloji üreten bir firmayız, dünyadaki teknolojileri çok yakından takip ediyoruz. Bünyesinde bin 400 mühendis bulunan Ar-Ge bölümüne sahibiz. Bir Türk firması olarak, dünya standartlarında tablet, akıllı telefon, gelişmiş televizyonlar ve beyaz eşya üretebildiğimizi göstermek istedik. Kenan da buna çok uydu. Keyifli bir çalışma yaptık, o da çok benimsedi.

Duyduğum kadarıyla 4K geliyor. Başka teknolojik yenilikler olacak mı?
Türkiye'nin ilk, dünyanın sınırlı sayıdaki 4K yayıncılık projesini Vestel, TRT ve Türksat işbirliğiyle hayata geçirdi. Proje kapsamında Türkiye ilk kez hibrit yayıncılıkla buluşuyor. Vestel, 4K yayıncılıkla uyumlu Ultra HD 4K televizyon modellerinin yanı sıra ilk kez bu proje için 4K setüstü kutu üretti. Gelecek 2 yıl içinde izleyicilerin en az yüzde 30'unun 4K yayınla uyumlu televizyonlar kullanmaya başlaması bekleniyor. Görme engelli seyircilere yönelik Sesli Betimleme, işitme engellilere ise Görüntülü Betimleme projelerini sunacağız.

2014 CİROSU 7.5 MİLYAR TL'Yİ GEÇTİ

2014'te konsolide cirosu yüzde 20'nin üzerinde artarak 7.5 milyar TL'yi geçti.
İç pazar satışları yüzde 30 büyüyerek 2 milyar TL'yi aştı.
Dış pazar satışları yüzde 20'ye yakın artarak 5.5 milyarı geçti.
Son 17 yıldır dayanıklı tüketimde (elektronik) Türkiye'nin ihracat şampiyonu.
Avrupa TV pazarında yüzde 21 payla iki büyük oyuncudan biri.
Türkiye TV ihracatının yaklaşık yüzde 90'ı, beyaz eşya ihracatının ise yaklaşık yüzde 30'u Vestel tarafından yapılıyor.

TÜRKİYE BÜYÜK BİR PAZAR

Türkiye ekonomisi nasıl gidiyor sizce?
Bu yıl seçim var, yılın ilk bir-iki ayında tüketici güven endeksi biraz düşmüştü fakat son ayda bir puan arttığını görüyoruz. Bu endeks bizim için çok önemli. Türkiye oldukça büyük bir ülke ve pazar. Ekonomide istikrar ve güven ortamı bozulmazsa, ki bozulacağını sanmıyorum, ikinci yarının çok daha iyi olacağına inanıyorum.

ORTADOĞU'NUN AKILLI EVLERİNE TALİP

Raffles İstanbul Zorlu Center'da 29-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Yatırım Zirvesi'de konuşan Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Ortadoğu'daki akıllı teknolojiler içeren tüm gayrimenkul projelerinin hepsiyle ilgilendiklerini belirterek, "Bölgedeki tüm akıllı projelere, akıllı evlere talibiz" diye konuşmuştu.

VESTEL MARKASINI DÜNYAYA YAYACAĞIZ

Vestel'i gelecekte dünya markası olarak görebilecek miyiz?
Biz dünya firmasıyız. Markalaşma planlarımız da var. Şu anda kendi markalarımızla yurtdışında ciddi satış yapıyoruz. Avrupa'da lokal markaları satın aldık ve onları kullanıyoruz. Önümüzdeki yıllarda Vestel markasını belirli bir plan dahilinde dünyaya yayacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA