Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

Caz Festivali’nin onur konuğu 300 mülteci

İstanbul Caz Festivali, önceki yıllara göre anlamlı bir organizasyona imza atıyor. SABAH’ın sponsor olduğu ve 200 sanatçının katılacağı festivalin özel davetlileri 300 Suriyeli mülteci olacak

SABAH Gazetesi'nin Basın Sponsoru olduğu, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 19 yıldır Garanti Bankası'nın sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Caz Festivali 23'üncü kez gerçekleştirilecek. 27 Haziran-25 Temmuz arasında yapılacak festival bu yıl da cazın önde gelen isimlerini İstanbul'da ağırlayacak.

BEYKOZ KUNDURA'DA CAZ
23. İstanbul Caz Festivali'ni Suriyeli mülteciler de izleyecek. Türkiye'nin tüm dünyanın takdirini toplayan 3 milyonun üzerinde Suriyeli'ye kucak açmasına da vurgu yapacak olan bu organizasyonla 300 Suriyeli mülteci dünyaca ünlü caz sanatçılarını izleme fırsatı bulacak. Bu nedenle pazartesi akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde yapılacak olan konser farklı bir öneme sahip olacak. Festival, 50'ye yakın etkinlik ve konserle, 200'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlayacak. Festival, Beyoğlu'ndan Beykoz'a, Maslak'tan Moda'ya, Harbiye'den Tarabya'ya, Bomonti'den Yeniköy'e İstanbul'u kuşatarak 30 mekânda izleyicilerle buluşacak. 4 bin 600 kişilik Harbiye Açıkhava Sahnesi ile 5 bin kişilik Küçükçiftlik Park, festivalin en büyük mekânlarından. Etkinliklerin yapılacağı iki mekânın seyirci kapasitesi ise 45 bini buluyor. Festivale bu yıl ev sahipliği yapacak en ilginç yer de Beykoz Kundura Fabrikası. Saksafonun ve modern cazın yeni ustası Kamasi Washington ile ikiz kardeşler Ibeyi, 14 Temmuz'da Beykoz Kundura Fabrikası'nda çalacak.

DÜNYA ÇAPINDA 200 SANATÇI
Festival, başta müziğin efsane ismi Nile Rodgers ve grubu CHIC olmak üzere, aralarında Damon Albarn, Branford Marsalis, Kurt Elling, Ernest Ranglin, Laura Mvula ve Roy Hargrove gibi isimleri ağırlayacak. Pogramda ayrıca ilk kez çocuklara yönelik bir etkinlik de yer alıyor. "Çocukça Bir Gün" isimli programda konserler ve çeşitli atölyeler düzenlenecek. Festivalde Yaşam Boyu Başarı Ödülü Özdemir Erdoğan ve Ergüven Başaran'a verilecek.

İSTANBUL'A KATKISI 10 MİLYON LİRA
Festivali yaklaşık 50 bin sanatseverin izlemesi hedefleniyor. 50 konser, 200 etkinlik, 30 mekân ve 8 semtte yapılacak festivalin ekonomiye de yansıması olacak. Caz Festivali'nin İstanbul ekonomisine 10 milyon lira katkı sağlaması bekleniyor. 2011'de yayınlanan ekonomik etki araştırmasına göre, İKSV'nin o yıl boyunca yaptığı etkinliklerin yarattığı hacim 70 milyon lira olmuştu. 2011'de 400 binin üzerinde izleyiciye ulaşan İKSV etkinlikleri, 2015'te bienallerin ve konserlerin ücretsiz olması nedeniyle 835 bin izleyici rakamına ulaşmıştı.

SPONSORLAR ADETA YARIŞIYOR
İstanbul Caz Festivali, ana sponsorluğu üstlenen Garanti Bankası'nın yanı sıra birçok kurumun desteğiyle gerçekleştiriliyor. Festivalin gösteri sponsorları arasında, Matraş, Arkas, Akasya ve Vodafone FreeZone yer alıyor. İKSV Sponsorluk Direktörü Yasemin Keretli Çavuşoğlu, "Kurumlar ve markalar kurumsal imaj ya da markalarının tanıtımı için değerlerine ve faaliyet alanına uyan projelere destek vererek, hedef kitlelerine farklı bir kanalla ulaşmayı tercih edebiliyorlar. Bu desteği iletişim aracı olarak kullanmanın yanı sıra, kurumsal stratejilerini de geliştirerek kurumun dışarıdaki imajını güçlendiriyorlar" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA