Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

Dönere hanım eli değdi

80 restorana ulaşmayı hedefleyen KasapDöner, işe alımda kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyor. Patron Sarıtaş, “13 yöneticimizin 9’u kadın. Her şubede bir kadın döner ustası ve kadın moto-kurye olacak” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğinde kadın istihdamı da önemli bir yer tutuyor. Son yıllarda özellikle hizmet sektöründe kadın ağırlığı artarken KasapDöner'i bünyesinde bulunduran Global Restoran Yatırımları A.Ş. bu alanda iddialı hedefleriyle öne çıktı. 2016'yı 46 milyon TL ciroyla kapatan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Sarıtaş'la 8 Mart Dünya Kadınlar Günü önce- sinde bir araya gelerek, şirketin bu alandaki stratejilerini konuştuk...
Şu anda kaç çalışanınız var?
Bin 400 çalışanımız var. Şube başına ortalama 30 kişi işe alıyoruz. Ancak dolaylı olarak yarattığımız istihdamımız çok daha fazla.

BİN YENİ İSTİHDAM SÖZÜ
İşyerinizde kadınlara pozitif ayrımcılık yapıldığını duydum...
Kadın istihdamının ekonomiye çok şey katacağına inanıyoruz. 12 yöneticimizin 9'u kadın. İşe alımda kadına pozitif ayrımcılığımız var, eşit koşullarda kadına öncelik veriyoruz. 2017 amacımız, her şubede bir kadın döner ustasının ve bir motokuryenin olması.
Bu istihdam politikanız devam edecek mi?
Nüfusun yarısı kadınken bu potansiyelin atıl kalması ciddi ekonomik kayıptır. Biz restoran sektöründe her alanda kadın istihdamını artırmak için de çaba harcıyoruz. Kadın girişimciler için özel destek programlarımız ve şubelerimizde kadın çalışan sayısını artırmak için eğitimlerimiz mevcut.
Bu yıl kaç şube açmayı hedefliyorsunuz?
Sözleşmesi yapılmış ve açılışı kesinleşmiş 10 şubemiz daha var. Geçen yılı 47 restoranla kapattık. Bu yılın sonuna kadar rahatlıkla 80'i buluruz. Amacımız bütün Anadolu'da olmak. Bu yıl açacağımız restoranlarla bin yeni istihdam sağlayacağız.



DOKUZ YÖNETİCİSİ KADIN
Global Restoran Yatırımları A.Ş.'de çalışan 12 üst ve orta düzey yöneticinin 9'u kadın. Genel Müdür Bahar Özürün'ün yanı sıra operasyondan sorumlu genel müdür yardımcısı, pazarlama müdürü, franchise müdürü, iş geliştirme müdürü, idari işler müdürü, mimar, veteriner, kurumsal iletişim müdürü de kadın. Öyle ki restoranların çoğunda, lavaşçı, döner ustası, şube müdürü ve kasiyer alımında kadın tercih ediliyor.

HEDEF KÖRFEZ VE AMERİKA
Türkiye'de ekonomik kriz olmadığının altını çizen Sarıtaş, "Ben ekonominin kötü olduğuna inanmıyorum, kötü olsaydı bu kadar tüketim olmazdı. Yurtdışından işadamları gelip bizden franchise almaya başladı. Örneğin İstanbul Halkalı Arena Park'taki KasapDöner bir Mısırlı işadamının. Yani Mısırlı bayimiz var" dedi. Yurtdışında da şubelerinin bulunduğu bilgisini veren Sarıtaş, "15 gün içinde Erbil'de restoranımız açılacak.
Kuzey Kıbrıs ve Azerbaycan'da varız. Şimdi bir dış halkaya geçeceğiz. İlk hedefimiz Körfez ülkeleri ve Amerika. Türk dönerini herkese yedireceğiz" diye konuştu.

TL DIŞINDA TEKLİF ALMIYORUZ
50 bin dolar olan isim hakkını 150 bin TL'ye sabitlediklerini anlatan Sarıtaş, bundan sonra tedarikçilerden Türk Lirası dışında gelen teklifleri kabul etmeyeceklerini belirtti. Emrah Sarıtaş, "Yurtiçi işlemlerimizde yabancı para birimi kullanmak enflasyonist dönemden kalma bir alışkanlıktı, bundan kurtulmanın zamanı gelmişti" dedi. Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çeken Sarıtaş, Hayat Sende Derneği ile başlattığı işbirliği projesi çerçevesinde masa üstü servislerinde Koruyucu Ailelik hakkında bilgi vererek uygulamayı teşvik ediyor. Koruyucu Ailelik'in çok bilinmediğini söyleyen Sarıtaş, bu alanda toplumsal bilinç yaratmayı hedefleyen uygulamaya paralel olarak her şubelerinde dernek vasıtasıyla bir genci istihdam ettikleri bilgisini de paylaştı. Emrah Sarıtaş, "Uygulamanın hem koruma altındaki çocuklarımıza yeni koruyucu aileler bulma yolunda, hem de farkındalık yaratma noktasında başarılı olmasını diliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA