Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

Türkiye’yi yanına alan kazanır

İstanbul’un dünyada merkezi bir konuma sahip olduğunu ve Batılı güçlerin bu durumdan çekindiğini belirten APG İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kalsın, “Türkiye’yi yanına alan kazanır” dedi

APG İnşaat Yatırım İcra Kurulu Başkanı Murat Kalsın ile İstanbul'daki mega projeleri konuştuk. Aynı zamanda İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) Başkan Yardımcılığı görevini de sürdüren Kalsın, Kanal İstanbul ve İstanbul Finans Merkezi (İFM) projelerine dikkat çekerek, "Nasıl ki Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethi dünyada yeni bir çağın başlangıcı oldu. Aynı şekilde bu iki proje de dünyayı yeniden şekillendirecek. Işık, bir kez daha İstanbul'dan yükselecek" dedi. Gezi olayları, 17/25 Aralık ve FETÖ darbe girişiminin arkasında Batılı güçlerin olduğuna dikkat çeken Kalsın, "Türkiye'yi yanına alan kazanır" değerlendirmesinde bulundu.

Bir işadamı gözüyle İstanbul'u nasıl görüyorsunuz?
İstanbul dünyanın imrendiği bir şehir. Bu şehir için gayrimenkul ve ticari yatırımlar ile turizmi canlandıracak adımlar atmamız gerekiyor.

'YENİ İSTANBUL' HİKÂYESİ

Sizce ne yapmak gerekiyor?
Altyapı, özellikle de ulaşım altyapısı çok önemli. Küresel ekonomideki durgunluğa rağmen hükümetimiz altyapı çalışmalarına son sürat devam ediyor. Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü bitti. Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli, Kanal İstanbul ve Üçüncü Havalimanı'nın da tamamlanmasıyla tüm dünyanın 'Yeni İstanbul'un hikâyesine' dikkat kesileceği bir döneme şahit olacağız.

Tüm bunlar içinde en çok önemsediğiniz hangisi?
Tartışmasız Kanal İstanbul... Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli projesi olan bu yapı, ülkemizin dünya siyasi arenasında elinde bir koz olarak kullanabileceği önemli bir yapıdır.

YABANCI TALEBİ PATLAR

'Üç maddede Kanal İstanbul' desek ne anlatırsınız?
İlki Boğaz'daki kontrol edilemeyen geçişler buraya kaydırılacak. İkincisi Türkiye'nin elini küresel alanda güçlendirecek. Üçüncüsü de oluşacak yeni şehir, sanayi bölgeleri ve ticaret alanları 'merkezdeki İstanbul'un yükünü hafifletecek.

Yabancı yatırımcı boyutunda bir farkındalık oluşturur mu?
İddialı konuşuyorum; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ihale tarihini açıkladığı gün, yabancıların gayrimenkul talebinde patlama yaşanır.



KRALİÇE, ADAMLARINI GÖNDERDİ

Peki ya İstanbul Finans Merkezi? Zaten Kanal İstanbul'un en önemli tamamlayıcı projesi de o olacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi projesini kamuoyuyla ilk paylaştığı günlerde İngiltere Kraliçesi, kendisine bağlı Londra Finans Merkezi yetkilisini acilen İstanbul'a gönderdi. MÜSİAD Başkan Yardımcısı olarak katıldığım o toplantıda bizi finans merkezine ihtiyacımız olmadığına, İngiltere olarak Türkiye'ye destek olduklarına ikna etmeye çalıştılar. Resmen açık çek verdiler.

DÜNYA KABUL ETTİ

Sizce İstanbul'u bir tehdit olarak mı algılıyorlar? Bir taraftan IFM, diğer taraftan Kanal İstanbul ve üçüncü havalimanıyla güçlenen istikrarlı bir ekonomi elbette tehdit olarak algılanır. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı 15 Temmuz kalkışmasında gördük ki, yeri geldiğinde bu millet ideolojisini bir kenara bırakıp vatanına milletine sahip çıkıyor. Dünya artık Türkiye gerçeğini kabul ediyor. Aslında onlar da biliyor; korkunun ecele faydası yok, Türkiye'yi yanına alan kazanır...

İSTANBUL'DAN DAHA GÜVENLİ ŞEHİR YOK
Murat Kalsın, "Turizm gelirlerinde tekrar artış başladı. Türkiye'nin alternatifi yok. Dört mevsimi yaşayan bir ülkeyiz. İstanbul'dan daha güvenli başka bir şehir yok" diye konuştu.

KÜMELENME DİNAMİZM GETİRİR!
Türkiye'nin yerli ve yenilenebilir enerji alanında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak öncülüğünde ciddi bir atılım içinde olduğuna dikkat çeken Kalsın, madencilik sektörüyle ilgili de şöyle konuştu: "Madencilik sektörü, Türk ekonomisine sağladığı katkıyla adeta lokomotif görevini üstlenir oldu. Madenciliğin uluslararası rekabet gücüne katkıda bulunmasında kilit rolü madencilik kümelenmesi oluşturuyor. Bu sektördeki KOBİ ölçeğindeki firmaların kümelenmeye gitmesi, sektöre dinamizm getirirken yeni iş imkânları da sunar. Teknik eleman tedariği ve eğitiminde yardımlaşmayı sağlamakta kümelenme önemli avantajlar oluşturur."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA