Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Teknoloji fuarı IFA'da bilek güreşi başladı

Elektronik fuarı IFA'da kıran kırana rekabet başladı. Akıllı saatte yeni modeller tanıtılırken telefon markaları en güçlü silahlarıyla piyasaya çıkarıyor

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA, yeni modellerin kapıştığı arenaya döndü. Fuarda akıllı saatlerden telefonlara kadar her üründe son modeller tükecinin beğenisine sunuluyor. Motorola ikinci nesil MOTO360'ı görücüye çıkarırken, Samsung Gear2 konusunda iddialı modellerin duyurusunu yaptı. Akıllı saatlerde ise 2015 en hareketli dönemini yaşıyor. Bu alandaki kapışma Google ve Apple'ın platform yarışına dönüşüyor. Yakın zaman önce Samsung Tizen platformuyla bağımsızlık ilan etmeye çabalıyordu ancak bunu nafile olarak görenler de var. Sonuçta fonksiyon, ekran büyüklüğü ve pil ömrü konusunda rekabet çok çetin geçecek. En değerli kişisel bilgilerimizi toplayan akıllı saatler konusunda da seçim yaparken ekran büyüklüğü, kolay kullanım ve pil ömrü tercihte etkili oluyor. Apple Watch bu yıl vitrinlere çıktıktan sonra rekabet eskisi gibi olmayacak gibi görünüyor.

GEAR S2 TİZEN SAVAŞINDA
Samsung Tizen platformunda çalışan Gear S2'yi görücüye çıkardı. 3 modelle gelen Gear S2, Gear S2 Clasic ve Gear S2 3G boyutları 51 ile 49 milimetre arasında. Gear S2'nin ağırlığı 42-51 gram arasında. Ürünün pil ömrü ise 2-3 gün olarak belirtiliyor.

HER ADIMI HESAPLI ATIYOR
Çinli Huawei de, 42 milimetre çapındaki Huawei Smart Watch'la yarışa katıldı. Android işletim sistemi olan ürün deri, metal ve klasik saat anlayışında üretildi. Saatlerdeki uygulamalar ve kolay kullanım ise dikkat çekiyor. Ürünün pil ömrü ise 1.5 gün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA