Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Okul çantası teknolojiyle dolacak

Veliler, okul alışverişine çıktı. Öğrencilerin gözdesi akıllı telefon, tablet ve aksesuvarlar. Aileler ekonomik tercihlere, öğrenciler tasarım, pil ömrü ve dayanıklılığa odaklanmış durumda

Bayramdan sonra yeni öğretim dönemi başlıyor. Kurban Bayramı ve okul alışverişi birbirine karışmış durumda. Okul çantaları yeni teknolojilerle dolacak. Öğrenciler kendisini ayrıcalıklı gösteren büyük ekranlı akıllı telefonlara, hibrid bilgisayarlara, tabletlere ve aksesuvarlara büyük ilgi gösteriyor. Ailelerin birinci hedefi ise çocuğunun istediği özelliklerle en ekonomik çözüm arasında orta noktayı bulmak. Akıllı telefonların ekranları 1 yılda biraz daha büyüdü. Ancak pil ömrü uzamadı. Çocuğunuzun oyun müzik ve video keyfine dayanması çok zor. Bu yüzden çantada pil deposu şart.

İNTERNET PAKETİ
Aileler çocuklarının telefonlarına neredeyse her yıl daha yüksek internet paketi almaya başladı. Akıllı telefonlarda bu yıl en çok Periscope gibi canlı yayın ve SnapChat, Whatsapp, Instagram gibi anlık mesaj, video ve fotoğraf ağırlıklı paylaşım uygulamaları öne çıkıyor. Eğer çocuğunuzun telefon, tablet ve internet kullanımını sınırlamak istiyorsanız, bunu çocuğa güvenerek çözmekten daha iyi bir yol yok. Sonuçta hiçbir takip programı internet kafe ya da arkadaş faktörünü aşamıyor.

GÖZDE TABLETLER

Kadir Has Üniversitesi'nde düzenlenen çocuk ve bilişim panelinde açıklanan rakamlara göre, çocukların gözdesi telefondan çok tabletler. Konuya dair mevcut durumu ve tercihleri ortaya koymak için yapılan araştırmada, günde ortalama 2-3 saat teknoloji aleti kullanan çocukların cep telefonundan çok tablete yöneldiği ortaya çıktı. Çocuklarda tablet kullanım oranı yüzde 89.90. Cep telefonu kullanımı ise yüzde 53.54. Bu oran taşınabilir bilgisayarlarda yüzde 49.49, masaüstü bilgisayarlarda de yüzde 38.38 olarak görülüyor.

SİVİLCELERİ TEMİZLEYEN TELEFON
Ultra ince 5.1 mm kalınlığa sahip Casper VIA V10'un dayanıklı kasasında Qualcomm'un 1.2 GHz dört çekirdekli işlemcisi, Snapdragon 410'u barındırıyor. Telefonda oyunlar için performans ihtiyacını karşılayacak güçlü işlemciye ek 2 GB RAM var. Uygulamalar arası geçiş, sosyal medyada ya da oyun oynarken hiçbir duraksama yaşatmayan ürün, dahili 16 GB depolama alanına sahip. İncecik gövdesinde 8 megapiksel arka, 5 megapiksel özçekim kamerası bulunuyor. Rakiplerine nazaran 87 derecelik özçekim açısına sahip kamera kullanılan Casper VIA V10'da kullanıcılar "Yüz Güzelliği" uygulamasıyla fotoğraflarını birkaç saniyede rötuşluyor, sivilceleri ve lekeleri yok edip, gözleri daha parlak hale getirebiliyor.

MÜZİK VE PİL DEPOSU YAN YANA

Akıllı telefonlara pil dayanmıyor. Servis minibüslerinde geçen zaman çoğunlukla telefonun pil ömründen uzun olur. 'Telefonumun pili bitti' mazereti istemiyorsanız, çocuğunuzun yanında taşıyabileceği pil deposu ve kablosuz hoparlörleri alabilirsiniz. 1946 yıllarının tasarımından izler taşıyan Onkyo T3, hem telefon ve tablet gibi mobil cihazları şarj ediyor hem de müzik sistemi haline geliyor. 8 saatlik pil deposu, metal tasarıma sahip.

MAVİ IŞIKLA GÖZÜ YORMUYOR
Hem tablet hem de dizüstü bilgisayar seçeneği arasında gidip gelenler için seçenek oldukça fazla. Switch 10E ve Aspire ES serisi bunlardan birkaçı. Okul çantasına sığabilen, ince, hafif, ergonomik ve 2'si 1 arada yeni Acer Switch 10E ekrandan mavi ışık salımını azaltarak gözü yormuyor. Red Dot tasarım ödüllü Switch 10E, 12 saate kadar pil ömrü ve dört mod arasında kolay geçiş için yeni bir kılavuz tasarım özelliklerine sahip. Bu model kullanıcılara daha fazla esneklik sunmak için 2 megapiksel ön ve arka kameraya da sahip.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA