Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

En dijital şirket Garanti Bankası

104 şirketin katıldığı değerlendirmede Türkiye'de ilk kez hazırlanan Dijitalleşme Endeksi raporuna göre en dijital şirket Garanti Bankası oldu

Türkiye dijitalleşme endeksi sonuçlarına göre Garanti Bankası 93 puanla ilk sırada yer aldı. Vodafone Türkiye, Accenture Türkiye, Türkiye Bilişim Vakfı, Boğaziçi Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ölçümleme sonucu 104 şirket dijitalleşme oranını öğrendi. Müşteri ilişkilerinden şirket içi organizasyona her aşamada dijitalleşme oranlarının ölçüldüğü araştırma Türkiye'de ilk kez gerçekleştiriliyor. Konusunda uzman akademisyenler tarafından geliştirilen bu ölçümlemeye 104 şirket katıldı. Değerlendirme 10 kriter ve 91 gösterge üzerinden yapıldı. Dijitalleşme endeksinde 80'in üstünde yalnızca 14 şirket yer alırken, Garanti Bankası 93 puanla ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin ortalama dijitalleşme skoru yüzde 60 oldu.

ÜRETİM ŞİRKETLERİ YOK
Araştırma sonuçlarına göre satış ve hizmet şirketleri ilk sıralarda yer alırken üretim şirketlerinin dijitalleşme oranlarının düşük olması dikkat çekti. Dijitalleşme endeksi en yüksek finans sektörü olurken, onu perakende ve hizmet sektörü takip etti. Araştırmanın ilginç sonuçlarından birisi de dijitalleşme endeksinde 10 puanlık artışın şirketin vergi öncesi kârına yüzde 1.5 pozitif etki yaptığı saptandı. Garanti Bankası yetkilileri de her sürecin içinde dijital iş yapma kültürünün eklendiğini, en dijital şirket olma ünvanını bu sayede aldıklarını açıkladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA